Air Fryer Tofu Nuggets – Vegansk skolkväll

Publicerad 2023-11-06 av Richard. Senast uppdaterad 2023-11-08 av Richard.

Superkrispiga airfryer tofu nuggets med en ljuvligt kryddig ströbrödsbeläggning. Lätt att förbereda, frysbar och perfekt att doppa i din favoritsås!

Aaah den underbart krispiga världen av air fryer tofu nuggets! Om du letar efter ett utsökt veganskt alternativ till traditionella kycklingnuggets, kommer du att älska en underbar liten panerad godbit! Air Fryer Tofu Nuggets är den perfekta lösningen på livets alla problem.

Dessa läckra små tuggor är inte bara otroligt lätta att göra, utan de ger också en kraft när det gäller smak och konsistens. Ja, jag la redan upp ett recept på bakade tofu nuggets för några år sedan, men vi är alla air fryer-tjejer nu, så låt oss utforska den här alternativa metoden!

Oavsett om du är en stor tofuälskare eller helt enkelt vill ersätta de mycket bearbetade nuggiesna i frysen med hemgjorda, växtbaserade alternativ, kommer detta recept säkerligen att bli en hushållsfavorit. Är du redo för ditt livs galnaste dröm??

air fryer tofu nuggets
Hoppa till:

🧈 Air Fryer Tofu Nuggets Ingredienser

Innan du ens TÄNKER på att gå till kylskåpet för att göra dessa air fryer tofu nuggets, här är en snabb lista över de ingredienser du behöver. Hela receptet på Air Fryer Tofu Nuggets finns längst ner på sidan.

Ingredienser
 • Extra fast tofu
 • Vanligt vitt mjöl
 • Vegansk fondpulver (eller en smulad vegansk fondkub)
 • cayenpeppar
 • Vitlökspulver
 • Fint havssalt
 • Svartpeppar
 • Växtmjölk (soja är bäst men vilken som helst duger)
 • vitvinsvinäger
 • Gyllene ströbröd
 • Vegetabilisk olja
air fryer tofu nuggets

🎂 En anteckning om tofu

Tofu är gjord på sojabönor och är en mångsidig, proteinrik ingrediens som är en stapelvara i många vegetariska och veganska dieter. Lyssna inte när folk säger att det är intetsägande – tänk bara på det som en tom duk som lätt tar smakerna av ingredienserna den är ihopkopplad med. Om du vill undvika ultrabearbetade ingredienser, kommer du att bli glad att veta att även om tofu är gjord av sojabönor, anses det inte vara en ultrabearbetad ingrediens!

Var också försiktig, vanligtvis när du arbetar med tofu är det viktigt att pressa den för att ta bort överflödigt vatten. Detta är dock inte lika avgörande när man arbetar med extra fast tofu, vilket är en av anledningarna till att jag rekommenderar denna typ av tofu till detta recept.

air fryer tofu nuggets

🔀 Ingrediensersättningar

Ingredienserna nedan är idealiska för vanliga air fryer tofu nuggets. Men du kan självklart anpassa receptet efter din smak eller kostpreferenser. Här är några förslag!

Mjöl – Om du vill skapa en glutenfri version av det här receptet kommer du att njuta av det! Byt helt enkelt ut vanligt mjöl mot ett glutenfritt mjöl av kvalitet 1:1, som Bob’s Red Mill, och använd glutenfritt ströbröd eller mandelmjöl. De andra komponenterna i receptet är naturligt glutenfria.

Vegetabilisk mjölk – All växtbaserad mjölk fungerar i det här receptet, så blanda gärna ihop saker om du är allergisk mot soja.

air fryer tofu nuggets

🍰 Hur man gör tofu nuggets i air fryer

Som alltid, oroa dig inte! Det fullständiga receptet på dessa tofu-nuggets finns längst ner på sidan. Men för en visuell presentation, se nedan!

Tofu

1. Skär tofun i nuggetformar! Jag använder faktiskt en kakform för denna process, som jag viker till en oregelbunden form. Men en kniv fungerar lika bra!

doppa i mjöl

2. Doppa dem i den kryddade mjölblandningen. Se till att nuggets är helt belagda!

blötlägg i sojamjölk

3. Doppa nu i den vegetabiliska mjölkblandningen. Detta kommer att hjälpa ströbrödet att fastna. Se till att du använder en annan hand än i steg 2 ovan.

doppa i ströbröd

4. Doppa dem till sist i ströbröd och lägg dem på en bakplåt eller på plåten på din airfryer. Pensla med olja och koka sedan!

air fryer tofu nuggets

🤷‍♀️ Air Fryer Tofu Nuggets Vanliga frågor

Fråga: Kan jag använda mjuk tofu till detta recept?

S: Jag rekommenderar starkt extra fast tofu för bästa resultat, men du kan använda mjuk tofu om du föredrar en annan konsistens. Var bara väldigt försiktig när du hanterar den, eftersom den är mer känslig.

Fråga: Kan jag frysa överblivna tofu nuggets?

S: Om du inte planerar att tillaga nuggets direkt, placera brickan i frysen i en timme. När de är frysta, överför nuggets till en lufttät behållare eller fryspåse och förvara i frysen.

Fråga: Vilka dips passar bra till tofu nuggets?

S: Alla dina favoritsåser kommer att fungera utmärkt med dessa Air Fryer Tofu Nuggets, men jag rekommenderar starkt att du använder min veganska buffelsås för en kryddig twist!

air fryer tofu nuggets

Och det är allt! Letar du efter fler sätt att förstärka din tofun?? Varför inte prova mina Vegan Tofu Steaks, Vegan Bolognese eller Philly Tofu Cheesesteak!

air fryer tofu nuggets

Richard Makin

Superkrispiga airfryer tofu nuggets med en ljuvligt kryddig ströbrödsbeläggning. Lätt att förbereda, frysbar och perfekt att doppa i din favoritsås!

Tillagningstid 20 minuter

Total tid 20 minuter

Kurs Aperitif, huvudrätt, sidor, mellanmål

Kök Alla, amerikaner, engelska

Serveringar 4 serveringar

Kalorier 303 kilokalorier

Utrustning
 • 1 fritös

 • 3 medelstora skålar

 • 1 konditorivaror

Ingredienser

Instruktioner
 • Om det behövs för din airfryer, förvärm till 200 °C.

  450 g extra fast tofu

 • Låt rinna av och torka tofun. Skär tofun i 4×1 cm skivor, bryt eller skär sedan i så många kycklingnuggetstora bitar som möjligt.

 • Ordna tre små skålar på bänken. I den första skålen, kombinera vanligt vitt mjöl, vegansk buljong, cayennepeppar, vitlökspulver, fint havssalt och svartpeppar.

  40 g vanligt vitt mjöl, 3 teskedar vegansk buljongpulver, ⅛ tesked cayennepeppar, ¼ tesked vitlökspulver, 1 tesked fint havssalt, ⅛ tesked svartpeppar

 • Blanda vegetabilisk mjölk och vinäger i den andra skålen. Vispa en sekund – blandningen ska tjockna något.

  100 ml vegetabilisk mjölk, 1 tsk vitvinsvinäger

 • I den tredje skålen, lägg de gyllene ströbröden.

  100 g gyllene ströbröd

 • Ta en bit tofu och använd din vänstra hand, doppa den försiktigt i den första skålen (kryddad mjölblandning), blanda tills den är helt täckt. Doppa sedan samma bit tofu i den andra skålen (den växtbaserade mjölkblandningen). Skaka av överflödig vegetabilisk mjölk och doppa den sedan direkt i den tredje skålen (brödsmulorna). Lägg den belagda nugget på ett fat och upprepa med de återstående tofubitarna.

 • När alla nuggets är belagda, använd en bakelseborste för att försiktigt pensla båda sidorna med vegetabilisk olja.

  3 matskedar vegetabilisk olja

 • Om du inte planerar att tillaga nuggets omedelbart, placera brickan i frysen i 1 timme. Ta bort de frysta nuggets och överför dem till en lufttät behållare eller fryspåse och förvara dem i frysen.

 • När du är redo att laga mat, lägg nuggets i ett jämnt lager i air fryer-korgen eller -brickan och placera dem i den förvärmda air fryeren. Om du lagar mat i rumstemperatur, luftstek i 20 minuter. Om du tillagar fryst, luftstek i 25 minuter.

 • Servera med dina favoritdippar eller min veganska buffelsås.

Näring

Kalorier: 303kilokalorierKolhydrater: 29gProtein: 14gFett: 14gMättat fett: 2gFleromättade fetter: 8gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,1gKolesterol: 0,1mgNatrium: 1238mgKalium: 280mgFiber: 2gSocker: 4gVitamin A: 124UIC-vitamin: 2mgKalcium: 119mgJärn: 3mg

Nyckelord air fryer, air fryer recept, air fryer tofu nuggets, bakade tofu nuggets

Gillar du det här receptet?Låt mig veta på Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *