Bakade Tofu Nuggets (Vegan!) – Vegansk skolkväll

Publicerad 2021-08-01 av Richard. Senast uppdaterad 2023-11-08 av Richard.

Krispiga, enkla och läckra bakade tofu nuggets! Ett av mina favoritsätt att äta tofu med en superkrispig ströbrödsbeläggning som aldrig misslyckas!

Vem älskar superkrispiga bakade tofu nuggets? ALLA DUH! Det här är det absoluta tofureceptet du har väntat på!

Den vanligaste frågan jag får från nya veganer (särskilt under Veganuary) är “HUR KAN JAG FÅ TOFU SMAKAR GREAT!?”. Det här receptet är för dessa människor! Missförstå mig rätt, det är också för alla, men om du är en tofu-skeptiker kan det här vara receptet som förvandlar dig!

bakade tofu nuggets

Vad gör dessa Baked Tofu Nuggets AMAZEBALLS?

Här är anledningen till att du kommer att älska dessa killar, oavsett om du gillar tofu eller inte:

 • Det här är de krispigaste små muthas du någonsin kommer att stöta på! Beläggningen är gyllene och lätt kryddig medan tofun är lätt och mör. Texturmässigt är de väldigt speciella!
 • De är bakade, inte stekta, så receptet använder mycket mindre olja – bara 2 matskedar för 20 nuggets!
 • Dessa killar är helt mångsidiga! Du kan byta kryddor i beläggningen, det är lätt som en plätt (se “Subs and Swaps” nedan). Du kan till och med använda beläggningsblandningen till praktiskt taget vad som helst! Tempeh, blomkål, seitan, valet är ditt!
 • Det är en perfekt introduktion för alla som inte vet vad de ska göra med tofu. Ingen sås krävs, ingen marinad behövs, ingen stekning behövs, bara bestryka och grädda!
bakade tofu nuggets

Ubåtar och börser

Det fina med det här superenkla receptet är att du kan skräddarsy och jazza upp det som du vill! Här är hur:

Tofu

Så du har provat tofuversionen av receptet (och uppenbarligen älskat det), men vad sägs om att ändra på saker och ting? Varför inte byta ut tofun mot blomkål och tillsätt lite chiliflakes i pankobrödsmulorna! Om du gjorde min vegansk seitan kyckling recept nyligen, varför inte göra läckra veganska kycklingfiléer? Om du föredrar tempeh, varför inte skära ett block i nuggets och använda dem istället?! Varsågod, världen är din guldklimp!

Tofu

Panko brödsmulor

Om du inte kan få tag i panko kan du använda riktigt bröd och det smakar lika gott! Jag gillar att kuba och frysa in eventuella surdegsskorpor eller bröd som är lite gammalt så att det alltid är redo för panering. Bearbeta helt enkelt fryst bröd i en matberedare tills det bildas grova smulor och använd istället för panko!

Samma sak fungerar för glutenfritt bröd. Om du vill göra det här receptet vetefritt, använd helt enkelt ditt favoritglutenfria bröd för att göra hemgjorda ströbröd.

panko brödsmulor

Örter och kryddor

Det här receptet använder några av mina favoritörter och kryddor, men ersätt dem gärna med dina personliga kryddhjältar!

 • Vill du ha värmeslag? Tillsätt en nypa cayennepeppar!
 • Vill du festa? Byt ut oreganon mot timjan, salvia och rosmarin!
 • Vill du ha en mexikansk atmosfär? Tillsätt finhackad chipotlepeppar och en nypa mald spiskummin i mixen!
tofu nuggets

Majsstärkelse

Majsstärkelse är en av mina favoritingredienser i skafferiet eftersom den blir så krispig när den tillagas eller steks! Detta är vad som hjälper till att göra dessa nuggets härligt krispiga. Den bildar också en sorts barriär mellan tofun och ströbrödet, vilket innebär att fukten i tofun inte kan fly lätt, vilket är anledningen till att tofun förblir så lätt och fuktig!

Om du desperat behöver byta ut majsstärkelse, använd inte mjöl istället! Konsistensen kommer att förändras avsevärt! Mina rekommendationer för en sub skulle vara rismjöl, tapiokastärkelse eller potatisstärkelse (bäst till sämst).

majsstärkelse

Några anteckningar för perfekta nuggets

Jag vet att det sista du vill ha är FLERA anteckningar, men jag garanterar att någon kommer att göra dessa misstag och komma till min Instagram med massor av utropstecken och arga emojis. Följ dessa tips och dina nuggets blir perfekta! Jag lovar! (HAR JAG NÅGONSIN LJÖG FÖR DIG???)

Använd “Extra fast tofu”!

Extra fast tofu har mycket mindre vatten och en mycket köttigare konsistens. Om du bara kan få tag på “fast” tofu är det VIKTIGT att du pressar din tofun över natten för att få bort fukten. Det bästa sättet att göra detta är att använda en tofupress, men om du inte har en, linda helt enkelt in tofun i hushållspapper och placera den mellan två tunga tallrikar. Ställ in i kylen och låt rinna av över natten.

Om du hoppar över detta steg kommer fukten i tofun att förhindra att beläggningen blir krispig. Det är ett skolpojkemisstag och jag varnade dig, okej!?

Extra fast tofu

Förtoast Panko

Jag vet! Det här verkar vara ett extra steg som egentligen inte är nödvändigt, men tro mig, jag lägger aldrig till onödiga steg i mina recept (eftersom jag älskar dig och vill det bästa för dig varje dag och för att jag är en trevlig person).

Grill. De där. Ströbröd! Jag är seriös! Bryn dem i olja och grilla dem i en torr panna. De kommer att ta MYCKET mer färg på detta sätt och bli 10 gånger krispigare.

panko

Använd “tvåhandsmetoden”

Att belägga tofu kan bli ganska rörigt! Du går från majsstärkelse till mjölk och TILLBAKA till majsstärkelse och TILLBAKA till mjölk! Mot slutet kan dina fingrar se ut som något från havets djup!

Det är därför jag använder tvåhandsmetoden! Det betyder att man använder en hand för den torra skålen och en hand för den våta skålen. På så sätt blir det minimalt rörigt och du slipper få panikattacker i köket!

veganska tofu nuggets

Koka den väl!

Den enda nackdelen med att använda majsstärkelse är att det tar lite tid att laga mat. Om du UNDERKOGAR dessa bakade tofu nuggets kommer beläggningen att smaka pudrig och kommer inte att ha den läckra krispiga konsistensen.

Jag vet att 35 minuter är lång tid att vänta på nuggets, men du blir inte nöjd om du kortar det, jag lovar! Låt dem koka till sista sekund så kommer du att bli förvånad!

bakade tofu nuggets

Behöver du fler veganska snacks?!

Då har du kommit till rätt ställe! Varför inte prova dessa bad boys!?

Vegansk Mac och ostbitar

Vegansk Kimchi och Tamari Mushroom Crepe

Super krispig vegansk lök Bhaji

bakade tofu nuggets

Och det är allt! Letar du efter fler sätt att förstärka din tofun?? Varför inte prova mina Vegan Tofu Steaks, Vegan Bolognese eller Philly Tofu Cheesesteak! Eller för en enklare, snabbare nuggetlösning, prova mina Air Fryer Tofu Nuggets!

bakade tofu nuggets

Richard Makin

Krispiga, enkla och läckra bakade tofu nuggets! Ett av mina favoritsätt att äta tofu med en superkrispig ströbrödsbeläggning som aldrig misslyckas!

Förberedelsetid 15 minuter

Tillagningstid 35 minuter

Total tid 50 minuter

Kurs Ackompanjemang, mellanmål

Kök amerikansk engelska

Serveringar 20 nuggets

Kalorier 63 kilokalorier

Utrustning
 • ugn

 • Stekpanna

 • 3 medelstora skålar

 • Kokplatta

Instruktioner
 • Värm ugnen till 180c/355f (fläkt).

 • Slå in tofun i hushållspapper och krama försiktigt ut överflödig fukt. Skär tofublocket i fem 1 cm skivor och bryt sedan försiktigt varje skiva i 4 nuggets med händerna (inte en kniv). Lägg åtsidan.

 • Ta 3 medelstora skålar. I skål 1 lägg vegetabilisk mjölk. Tillsätt citronsaften och vispa väl. Mjölken ska tjockna snabbt. Lägg åtsidan. Lägg majsstärkelsen i skål 2. Lägg åtsidan.

 • Lägg pankobrödsmulorna i en torr panna. Ringla över vegetabilisk olja och blanda väl för att täcka panko helt. Sätt pannan på medelvärme. Rosta ströbrödet mycket noggrant, var noga med att röra dem hela tiden med en spatel tills de fått lite färg. Låt inte ströbrödet brinna! Ta genast bort ströbrödet från pannan och överför dem till skål nummer 3.

 • Tillsätt resten av ingredienserna till ströbrödet och blanda väl.

 • För att täcka tofun, lägg en nugget i majsstärkelsen. Använd en hand och se till att nugget är helt täckt med majsstärkelse. Knacka klumpen på sidan av skålen för att ta bort eventuellt överskott av majsstärkelse.

 • Överför nugget till den vegetabiliska mjölkblandningen. Med andra handen, se till att nugget är väl belagt med vegetabilisk mjölkblandning. Ta bort den och låt överflödig vätska rinna av i skålen. Lägg tillbaka den belagda nugget till majsstärkelsen.

 • Använd första handen, belägg nugget i majsstärkelse igen, sedan igen i den växtbaserade mjölkblandningen så att nugget har två lager majsstärkelse och två lager av växtbaserad mjölkblandning. Släpp den belagda nugget i brödsmulorna och släng skålen för att se till att nugget är helt täckt. Ta bort från ströbröd med en gaffel och lägg på en plåt.

 • Upprepa processen med de återstående tofu nuggets tills de alla är helt belagda och ordnade på bakplåten. För att spara tid kan du göra beläggningsprocessen på två eller tre nuggets åt gången, om du har bråttom.

 • Placera bakplåten med nuggets i den förvärmda ugnen och grädda i totalt 35 minuter, vänd nuggets efter 20 minuter.

 • När de är kokta, ta bort nuggets från ugnen och servera omedelbart med din favoritdipsås och ett stänk finhackad persilja (valfritt).

Näring

Kalorier: 63kilokalorierKolhydrater: 8gProtein: 2gFett: 2gMättat fett: 1gNatrium: 164mgKalium: 55mgFiber: 1gSocker: 1gVitamin A: 89UIC-vitamin: 1mgKalcium: 28mgJärn: 1mg

Nyckelord bakade tofu nuggets, tofu nuggets, vegan nuggets

Gillar du det här receptet?Låt mig veta på Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *