Bananer täckta med choklad och jordnötssmör


Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.

3-ingredienser Jordnötssmör Chokladtäckta bananer (+ toppings!) kan kylas eller frysas för en rolig, snabb, hälsosam och läcker sommargodis med en balanserad kombination av hälsosamma fetter, proteiner och kolhydrater!

Färdiga jordnötssmör och chokladdragerade bananer på en vit yta

Snabba jordnötssmör Chokladtäckta bananer

Bananer är perfekta för att skapa krämiga och läckra recept på en budget året runt, från smoothies till pannkakor och muffins och till och med glass. Men när du är sugen på en söt, hälsosam sommargodis, prova dessa veganska jordnötssmör och chokladöverdragna bananer (aka “banan på en pinne”).

Med bara 3 ingredienser och massor av toppingsalternativ är dessa mejerifria jordnötssmörchokladdoppade bananer superenkla att göra och anpassa, kan avnjutas kylda eller frysta (så perfekta för sommaren) och är vanligtvis enkla, tillfredsställande, läckra. Sista minuten mellanmål för unga och gamla.

Det bästa av allt är att de tar bara några minuter att förbereda och är perfekta för att tillfredsställa sötsug samtidigt som de ger hälsosamma fetter, proteiner och kolhydrater för att hålla dig mätt och pigg till nästa måltid. Nämnde vi att de också är naturligt gluten- och mjölkfria?!

Letar du efter hälsosammare banansnacks? Prova våra hälsosamma bananisglass, bananchokladkakor och kakor med chokladjordnötssmör utan bakning.

Är bananer doppad i jordnötssmör och choklad hälsosamt?

När de äts med måtta är dessa veganska jordnötssmörchokladöverdragna bananer en hälsosam, läcker och välbalanserad goding laddad med hälsosamma fetter, protein, fibrer och flera vitaminer och mineraler, allt med bara tre ingredienser.

 1. Banan: Den är packad med fibrer, kalium, kolhydrater, vitamin B6 och vitamin C, folat och olika antioxidanter och fytonäringsämnen. Denna kombination kan ge flera fördelar, inklusive att stödja matsmältnings- och hjärthälsa och ge dig energi.
 2. Jordnötssmör: Så länge du använder jordnötssmör utan tillsatta sockerarter eller oljor är det ganska hälsosamt när det konsumeras med måtta. Den är rik på flera näringsämnen (vitamin E, B3 och B6, mangan, magnesium, koppar och folat), innehåller antioxidanter, hjärthälsosamma fetter och växtbaserade proteiner för att hålla dig mätt längre.
 3. Mörk choklad: När du använder vegansk choklad som innehåller minst 70 % kakao äter du ett livsmedel som är rikt på antioxidanter och flera nyttiga mineraler, som järn, magnesium, mangan och koppar, vilket kan ge flera fördelar.

Ingredienser

ingredienser för jordnötssmör och chokladöverdragna bananer på en vit ytaingredienser för jordnötssmör och chokladöverdragna bananer på en vit yta
 • Banan: Använd mogna men fasta bananer så de behåller sin form. Några bruna fläckar räcker.
 • Vegansk choklad: Använd din favorit veganska mörka eller halvsöta chokladchips. Vi gillar att använda mejerifri choklad med minst 70 % kakao för friska mörk chokladöverdragna bananer. Använd sockerfri choklad om du föredrar det.
 • Jordnötssmör: Det är bäst att använda ett tjockt, krämigt jordnötssmör istället för ett slätt, rinnigt eftersom det breder ut sig och svalnar bättre. Leta efter jordnötssmör utan tillsatta oljor eller socker.

Du kommer också att behöva glasspinnar eller ätpinnar av trä att göra veganska chokladdoppade bananer.

Chokladdoppade Banan Topping Idéer

 • Hackade nötter (jordnötter, valnötter, pistagenötter, hasselnötter, etc.)
 • Frön (solrosfrön, sesamfrön, hampafrön, etc.)
 • Riven kokos (osötad)
 • Kakaofrön (för antioxidanter och massor av crunch)
 • Frystorkade frukter (bitar eller pulver)
 • Glitter (kontrollera ingredienserna för att se till att de är veganska)
 • Mer vegansk choklad (en klick mejerifri mjölk eller vit choklad)
 • Utnämning (finhackad/hackad)
 • Andra frukter (granatäpplekärnor, russin, bär etc.)
 • kringlor (krossad för en salt, krispig smak)
 • Puff salt (för en utsökt kontrast av söta och salta smaker)
 • Granola (din favorittyp – fruktig, nötaktig, choklad, jordnötssmör, etc.)
 • Krossade veganska kakor (som Biscoff eller Oreos)
 • Puffade spannmål (dvs ris, quinoa, amaranth)

Hur gör man jordnötssmör och chokladdoppade bananer?

 • 1) Skala och skär först bananen på mitten och klä en plåt med bakplåtspapper.
 • 2) Stick sedan en glasspinne i botten på varje halva.

För en fryst goding alltså frys in bananerna i minst 2 timmar.

 • 3) Smält under tiden jordnötssmöret och veganchokladen separat i mikron (i steg om 15 sekunder) eller i en dubbelkokare.
 • 4) Doppa sedan bananen först i jordnötssmöret, sedan i den smälta veganska chokladen.

Det enklaste sättet att göra detta är att placera jordnötssmöret och vegansk choklad i separata behållare. höga, tunna glas eller burkar och sänk ner bananerna rakt ner.

 • 5) Ordna de veganska choklad- och jordnötssmörtäckta bananerna på den bakplåtspappersklädda plåten och strö över hackade nötter (eller topping efter eget val), för sedan över brickan till kylen (i cirka 30 minuter) eller frysen (i 10 till 10 minuter) minuter). 15) tills de tas. Uppskatta!

För Vegan Choklad Banan Jordnötssmör Popsicles, låt dem ligga i frysen längre. För frysta jordnötssmörbananbitar, fortsätt läsa.

Hur man gör chokladdoppade bananbitar

För att göra dem till lagom stora bitar, skiva bananen (cirka ½ tum), bred lite jordnötssmör mellan två skivor och doppa dem sedan (halva eller alla) i smält vegansk choklad.

Lägg sedan på en bakplåtspappersklädd plåt och kyl eller frys tills den är fast.

Vanliga frågor

Kan jag förvandla det till chokladjordnötssmör Bananglassar?

Du kan njuta av nyttiga chokladtäckta bananer med jordnötssmör direkt från kylen eller frysen – frys bara in bananerna på en pinne längre.

Kan jag ersätta jordnötssmör?

Ja, det går att använda andra nöt- eller frösmör som mandelsmör, solrosfrösmör osv.

Tips och anteckningar om de bästa recepten

 • Använd mogna men inte övermogna bananer: Det är viktigt att de inte är för mogna, annars blir de för mjuka och mosiga. Under tiden, om de är för hårda/omogna, kommer de att få en dov smak.
 • Använd vegansk choklad av god kvalitet: För bästa smak och näring.
 • För den renaste blötläggningen: Frys in bananerna i 10 till 15 minuter innan de doppas, så att lagren av jordnötssmör och vegansk choklad stelnar snabbt och inte orsakar mycket skada.
 • För att lättare smälta vegansk choklad: Tillsätt ungefär en matsked kokosolja (använd raffinerad kokosolja utan smak) för att tunna ut den mejerifria chokladen och hålla den slätare längre medan du doppar chokladen.
Färdiga jordnötssmör och chokladdragerade bananer på en vit ytaFärdiga jordnötssmör och chokladdragerade bananer på en vit yta

Förvaringsinstruktioner

Du kan förvara dessa hälsosamma veganska chokladöverdragna bananer med jordnötssmör i kylen för att njuta av inuti. 2 dagar eller i frysen (för en läcker fryst goding) till upp till 2 månader. Slå in dem i vaxpapper för att förhindra att de fastnar och lägg dem sedan i en Ziplock/Stasher-påse.

När du vill njuta av en, ta först ut den ur frysen i några minuter.

Fler veganska bananrecept

Foton av Alfonso Revilla

 • Stick en glass i mitten av en halverad banan.

 • Doppa bananen i det smälta jordnötssmöret. Doppa den igen i den smälta veganska chokladen, strö över valfria nötter, lägg på bakplåtspapper och ställ i kylen i 30 minuter.

 • Använd mogna men inte övermogna bananer: Det är viktigt att de inte är för mogna, annars blir de för mjuka och mosiga. Under tiden, om de är för hårda/omogna, kommer de att få en dov smak.
 • Använd vegansk choklad av god kvalitet: För bästa smak och näring.
 • För den renaste blötläggningen: Frys in bananerna i 10 till 15 minuter innan de doppas, så att lagren av jordnötssmör och vegansk choklad stelnar snabbt och inte orsakar mycket skada.
 • För att lättare smälta vegansk choklad: Tillsätt ungefär en matsked kokosolja (använd raffinerad kokosolja utan smak) för att tunna ut den mejerifria chokladen och hålla den slätare längre medan du doppar chokladen.

Kalorier: 601kilokalorierKolhydrater: 71gProtein: tiogFett: 39gMättat fett: 20gFleromättade fetter: 2gEnkelomättat fett: 4gNatrium: 69mgKalium: 301mgFiber: 8gSocker: 51gVitamin A: 38UIC-vitamin: 5mgKalcium: 128mgJärn: 7mg

Friskrivningsklausul: Även om plantbasedonabudget.com försöker tillhandahålla korrekt näringsinformation, notera att dessa endast är uppskattningar. Näringsinformation kan påverkas beroende på typ av produkt, varumärke som köpts och på andra oförutsägbara sätt. Plantbasedonabudget.com kommer inte att hållas ansvarigt för någon förlust eller skada som uppstår på grund av ditt beroende av näringsinformation. Om du behöver följa en specifik kaloridiet, kontakta din läkare först.

Författare: Tony Okamoto

Kurs: Mellanmål

Kök: amerikansk

Metod: Kyla

Diet: Vegansk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *