Hälsosamma veganska glassmackor (mintchokladchips)

Dessa veganska glassmackor är den perfekta överseende desserten som också är hälsosam och full av supermat. Rå och glutenfri också.

Närbild av veganska glassmackor på vit bakgrund dekorerad med myntablad. Smörgåsarna innehåller lager av mintglass mellan råa chokladkakor och är dekorerade med kakaonibs.

Letar du efter en överseende efterrätt som också är förvånansvärt bra för dig? Du har kommit till rätt ställe.

Dessa VANLIGA hemgjorda veganglassmörgåsar gjordes för att hedra de otroliga råsmörgåsarna som en gång serverades av Evigt överflöd i Vancouver, British Columbia.

Även om detta söta vegankafé fortfarande är väldigt öppet, har jag inte sett dessa godsaker på så länge att jag bara var tvungen att göra min egen version!

Inklämt mellan råa veganska chokladkakor hittar du mjölkfri pepparmyntsglass, gjord på krämiga cashewnötter, kokosmjölk, en skvätt lönnsirap, kokosolja pepparmynta och lite spirulina för färg.

Dessa freebies kommer att få dig att komma tillbaka för mer, lita på mig.

Detaljerad vy av mintchoklad chip glass smörgåsar på vit bakgrund. Smörgåsarna innehåller lager av mintglass mellan råa chokladkakor och är dekorerade med kakaonibs.Detaljerad vy av mintchoklad chip glass smörgåsar på vit bakgrund. Smörgåsarna innehåller lager av mintglass mellan råa chokladkakor och är dekorerade med kakaonibs.

HÄLSIGA VEGAN GASSMÖRGOGAR – RECEPTANMÄRKNINGAR

Ha tålamod – Som med många råa desserter tar dessa mintchokladglassmackor lite mer ansträngning att göra. Även om de i grunden är ganska lätta att göra, tar de tid att komma ihop på grund av den frysning och omrörning som krävs för glass.

Av denna anledning rekommenderar jag att du tillåter en eftermiddag för att göra dessa, eftersom du måste röra om glassen i frysen var 20:e minut eller så i cirka 2 timmar.

Eftergiven att behandla – Jag skulle också klassa detta som en dessert för speciella tillfällen, på grund av den tid det tar och den stora användningen av nötter (som inte är de billigaste ingredienserna för tillfället).

Pepparmynta smak -Om du inte är ett fan av mynta, känn dig fri att helt enkelt utelämna pepparmyntsolja och spirulina från detta recept för en vanlig chokladsmak. Eller så kan du prova att lägga till en annan olja, som apelsin eller ros. För att visa kreativitet!

Närbild av veganska glassmackor på vit bakgrund dekorerad med myntablad. Smörgåsarna innehåller lager av mintglass mellan råa chokladkakor och är dekorerade med kakaonibs.Närbild av veganska glassmackor på vit bakgrund dekorerad med myntablad. Smörgåsarna innehåller lager av mintglass mellan råa chokladkakor och är dekorerade med kakaonibs.

MER NO-BAKE VEGAN DESSERTER

Hälsosamma veganska glassmackor (mintchokladchips)

Dessa veganska glassmackor är den perfekta hälsosamma, supermatfyllda efterrätten. Rå och glutenfri också.

Förberedelsetid45 minuter

Frysningstid2 timmar

Total tid2 timmar 45 minuter

Kurs: Efterrätt, mellanmål

Kök: Amerikanskt, glutenfritt, hälsosamt, veganskt

Diet: Glutenfri, vegansk

Serveringar: 7 människor

Författare: Elizabeth Emery

Ingredienser

Mintglass

 • 1 kopp cashewnötter, blötlagda över natten och avrunna
 • 1 400 ml flaska kokosmjölk – kyld över natten, sedan används bara den härdade delen (vattnet kan rinna av och reserveras för smoothies, du behöver det inte)
 • 3 tesked lönnsirap
 • tesked pepparmintsolja
 • ½ tesked spirulina (för färg)

Råkakor

 • 1 kopp mandlar
 • kopp dadlar (välförpackade)
 • ¼ kopp kakao
 • 1 tesked kokosolja
 • ½ tesked pepparmintsolja
 • Nypa salt

Instruktioner

För att göra glassen

 • Tillsätt alla glassingredienser i en snabbmixer och mixa i ca 1 minut tills blandningen är riktigt slät. Om det behövs, skrapa sidorna av mixern halvvägs genom tillagningen.

 • Häll glassen i en fryssäker behållare och ställ den i frysen i cirka 2 timmar, ta ut den och rör om kraftigt var 20:e minut eller så. (Isen kommer gradvis att tjockna och du måste fortsätta röra om den för att förhindra att den blir isig.)

 • Förvara i frysen tills de råa kakorna är klara.

För att göra de råa kakorna

 • Tillsätt alla kakans ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet.

 • Forma en boll och bred ut degen mellan två bakplåtspapper med hjälp av en kavel.

 • När den är ca 5 mm tjock, använd en cirkulär kakformare ca 7,5 cm bred för att skära ut 14 cirklar.

 • Ordna cirklarna mycket noggrant på en platt bakplåt eller skärbräda och lägg dem i frysen i 15 minuter för att stelna.

Att bygga ihop

 • Lägg ett tjockt lager glass mellan två kakor och tryck försiktigt ut kakaonibbarna ur glassen.

 • Upprepa tills du får slut på kakor och glass! (Receptet brukar vara cirka 7.)

 • Förvara i frysen tills den ska ätas. (Själva kakorna kan vara lite mjuka – som konsistensen på en energiboll – så det är viktigt att förvara dem i frysen då de mjuknar ganska snabbt i rumstemperatur!)

 • (Obs: Dessa stelnar när de är frysta och glassen kan bli lite isigare efter flera timmar, så låt den tina några minuter innan den äts.)

Anmärkningar

Pepparmynta smak -Om du inte är ett fan av mynta, känn dig fri att helt enkelt utelämna pepparmyntsolja och spirulina från detta recept för en vanlig chokladsmak. Eller så kan du prova att lägga till en annan olja, som apelsin eller ros. För att visa kreativitet!

Om du har provat dessa veganska glassmackor, vänligen lämna en kommentar eller tips till andra nedan. Jag skulle älska att veta hur du gjorde den till din!

Följ Vancouver med kärlek på Instagram, Pinterest och Facebook!

Veganska glassmackor på en vit skärbräda dekorerad med myntablad. Smörgåsarna innehåller lager av mintglass mellan råa chokladkakor och är dekorerade med kakaonibs.Veganska glassmackor på en vit skärbräda dekorerad med myntablad. Smörgåsarna innehåller lager av mintglass mellan råa chokladkakor och är dekorerade med kakaonibs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *