Kikärtschokladkakor (veganska och glutenfria)

När jag började anamma en växtbaserad livsstil, började jag ägna mig åt något jag aldrig gjort förut…BAKA! Jag gillade aldrig att baka, men eftersom jag inte längre åt mejeriprodukter eller ägg ville jag göra några veganska godsaker som jag kunde njuta av.

Veganska och glutenfria kikärtschokladkakor

Jag gjorde några ohälsosamma veganska godsaker, men jag upptäckte också en ny sak som jag aldrig hört talas om förut: kikärtschokladkakor!

Eftersom jag ÄLSKAR chokladkakor, blev jag väldigt fascinerad av tanken på att kunna ta en superhälsosam ingrediens, som kikärter, och förvandla den till vad som traditionellt är en mindre hälsosam goding. Även om jag inte är så mycket sötsugen så ÄLSKAR jag absolut chokladkakor, speciellt de supermjuka och sliskiga.

Jag är glad att kunna rapportera att dessa kikärtschokladkakor är precis det! Utan mjöl är den här konsistensen supermjuk och sliskig, och den är mycket hälsosammare än någon traditionell chokladkaka. Jag hoppas att du gillar detta recept.

Se videon ovan eller scrolla ner för det skrivna receptet.

Recept på chokladchips och kikärtskakor (veganska och glutenfria)

Ingredienser:

 • 1 burk kikärter, sköljda och avrunna väl
 • 1,5 tsk vaniljextrakt
 • 3/4 kopp helt naturligt mandelsmör eller jordnötssmör
 • 1/3 kopp lönnsirap eller agavenektar
 • 1 msk kokossocker (valfritt)
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/2 kopp veganska chokladchips

Instruktioner:

 1. Värm ugnen till 350 grader F.
 2. Tillsätt alla ingredienser utom chokladbitarna i en matberedare och mixa tills det är väl blandat.
 3. Tillsätt chokladbitarna.
 4. Forma små runda bollar på en plåt med rena, fuktiga händer. Blandningen blir klibbig, så fortsätt att blöta händerna med vatten mellan varje skopa.
 5. Fukta en gaffel och platta ut varje boll till en kakform.
 6. Grädda i ca 14-15 minuter.
 7. Låt den svalna i cirka 10 minuter innan du äter.
 8. Dessa håller sig i ca 4 dagar i kylen i en tättsluten behållare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *