Kombucha Berry och Avocado Smoothie

Denna kombuchabärsmoothie är så uppfriskande! Den är gjord med ingredienser som kan gynna tarmhälsa, inklusive kombucha och fiberrika bär och gröna. Avokadon tillför en härlig krämighet. Plus, allt om Seeds vetenskaps- och växtbaserade Daily Synbiotic!

Jag kommer att resa mer än vanligt i sommar. Utöver det kommer mitt schema att vara fullspäckat, speciellt jämfört med karantänlivets monotoni.

Resor och störningar är två av de saker som tenderar att påverka min matsmältning. Jag har haft IBS i flera år, men det finns några triggers som verkar göra mitt matsmältningssystem känsligare än det brukar vara.

Stress är den främsta triggern. Resor, eller någon större schemaändring, är en annan. Jag har att göra med båda för tillfället: stor arbetsstress (uppvägt av bra sommartider) och många helger borta.

Det är rätt tidpunkt för Seeds probiotika att komma in i mitt liv!

Utsäde Daily Synbiotic (DS-01)

Som dietist som arbetar med matsmältningsbesvär är jag noggrann och eftertänksam i hur jag pratar med mina klienter om probiotika.

Probiotika, bakteriestammar som är kända för att gynna din hälsa, kan hjälpa vissa människor att uppleva större välbefinnande. Men de är inte alltid fördelaktiga, beroende på individuella omständigheter. Och kvaliteten på probiotikan har stor betydelse.

Jag råder alltid mina kunder att leta efter en probiotika som stöds av forskning och vetenskap. Seed’s Daily Synbiotic, en blandning av prebiotika och probiotika, uppfyller denna standard.

Värdet av denna probiotika går utöver matsmältningshälsa. Det utvecklades för systemiska fördelar utöver matsmältningshälsa. Den innehåller 24 stammar av bredspektrumprobiotika och prebiotika formulerade för matsmältnings-, immun- och hudhälsa.

Seeds referensbibliotek innehåller information om den forskning som efterfrågades för utvecklingen av symbiotiken. Synbiotikan studeras för närvarande i två kliniska prövningar.

Referensbiblioteket innehåller också information om symbiotikens rigorösa allergen-, bekämpningsmedels- och termostabilitetstestning. Produkten är givetvis vegansk och glutenfri.

På tal om det, Seed’s Daily Synbiotic är lagringsstabil: den kräver inte kylning, som vissa andra probiotika gör.

Dessutom är Daily Synbiotic en 2-i-1 ViaCap, vilket betyder att den externa prebiotikan skyddar probiotikan från matsmältningsenzymer, magsyra och gallsalt. Detta säkerställer att probiotika faktiskt kommer att ta sig till tunntarmen för leverans till tjocktarmen, snarare än att förstöras av matsmältningsprocessen.

Seeds engagemang för landet

En annan stor egenskap hos Seed är att produkten är helt hållbar. Den levereras månadsvis i en fraktlåda gjord av sjögräs. Annars skulle dessa alger vara skadliga för marina ekosystem.

Daily Synbiotic kommer i en glasflaska som du kan behålla. Refill kommer i hemkomposterbara, biobaserade påsar som förhindrar att syre och fukt kommer in i produkten.

Min erfarenhet av Seed

Jag har tagit Daily Synbiotic från Seed i en månad. Jag har aldrig känt mig mer säker på en probiotika ur ett evidensbaserat perspektiv. Och jag gillar verkligen företagets värderingar: en vegansk produkt men också fokuserad på att respektera planeten.

Under denna hektiska tid älskade jag att bära runt Seed-reseflaskan, som lätt rymmer en veckas Daily Synbiotic. Den får plats i ryggsäckar, weekendväskor och handbagage. Jag tar gärna en produkt som kan gynna min matsmältningshälsa, som har varit stark trots stressen på jobbet den senaste tiden.

Om du är nyfiken på Seed och vill prova denna veganska, miljövänliga dagliga symbiotikum för dig själv, kan du få 15 % rabatt på din första månads leverans av Seeds dagliga symbiotikum med koden GENA15 när du betalar på Seed-webbplatsen.

Science Smoothie: Kombucha Berry Smoothie

Så var passar kombuchabärsmoothien in?

Skaparna av Seed erbjöd mig utmaningen att skapa en “vetenskaplig smoothie”. Denna smoothie måste vara rik på några av de ingredienser som forskning visar är viktiga för tarmhälsa: grönsaker, frukt, nötter, bönor och fullkorn.

Det är aldrig en svår uppgift för mig att komma på växtbaserade recept, och den här smoothien är inget undantag. Jag började göra detta medan jag var i Colorado förra veckan. Det var en perfekt förfriskning för långa arbetsdagar och mycket varma temperaturer.

Frukter, grönsaker och grönsaker är arrangerade på en vit marmoryta.Frukter, grönsaker och grönsaker är arrangerade på en vit marmoryta.

Kombucha Berry Smoothie Ingredienser

För att vara ärlig så hade det aldrig fallit mig in att använda kombucha som smoothiebas! Det slutar alltid med att jag använder växtbaserad mjölk eller kokosvatten i mina smoothies.

Min vän Ashley nämnde att hon nyligen hade använt kombucha som smoothiebas och älskade resultatet. Jag tyckte det var en superintressant idé. Eftersom kombucha i sig är ett fermenterat livsmedel, och därför en källa till tarmvänliga probiotika, verkade det som en perfekt bas för min vetenskapliga smoothie.

Resten av ingredienserna här är enkla. Jag lägger till blåbär, som är fyllda med fytonäringsämnen som kan hjälpa till att förbättra kognitiv hälsa och skydda mot kroniska sjukdomar. De tillför också sötma och ger denna smoothie en härlig mörklila färg.

Jag älskar möjligheten att introducera grönt i en smoothie. Kombuchabärsmoothien innehåller grönkål som jag ofta rengör och fryser in i silikonsmoothiepåsar. Spenat eller mangold kommer också att göra susen. Bladgrönt tillför mer fytonäringskraft och kostfiber till denna redan näringsrika mix.

Jag lägger till banan för sötmans skull. Jag älskar smaken av banan i smoothies, men den kan snabbt bli överväldigande. Min avsikt är att bären ska glänsa i denna kombuchabärsmoothie, så jag använder bara hälften av en frusen banan. Om du inte gillar banansmoothies kan du öka mängden blåbär till 2 dl.

Äntligen älskar jag den mjuka och krämiga sidan som avokado ger till smoothies. Kombuchabärsmoothien innehåller en fjärdedel av en stor Hass-avokado.

Jag tror att du kommer att upptäcka att kombuchan gör smoothien lätt, medan avokadon gör den lagom krämig och mättande. Jag gillar också att avokadon ger lite nyttigt, mättande fett till mixen.

Förbered kombuchabärsmoothien

Det här receptet är gott och enkelt. Häll bara ingredienserna i en mixer, mixa och servera.

Jag gillar att börja med att tillsätta 1 1/4 koppar vätska totalt (3/4 kopp kombucha + 1/2 kopp vatten) och tillsätt mer vatten för att späda ut. Ibland vill jag ha en tunnare, mer drickbar konsistens, och ibland föredrar jag en tjockare smoothie som är mer som en fin kräm. Du kan använda ditt omdöme för detta!

Servera kombuchabärsmoothien

Jag älskar att njuta av denna smoothie som ett uppfriskande eftermiddagssnack. Om du har någon att dela det med, bra. Alternativt kan jag halvera receptet eller behålla hälften av ingredienserna frysta till min nästa uppfriskande goding.

Jag njuter också av smoothien som ingår i frukosten. Det är jättegott med en skiva jordnötssmörtoast eller en hemlagad frukostmuffin (eller en annan fantastisk bakad frukost).

Kan man göra smoothies i förväg?

Det finns flera sätt att förbereda smoothies i förväg. Den första, min favorit, är att placera alla frysta ingredienser som behövs för smoothien i en individuell fryssäker behållare. När det är dags att göra smoothien är allt portionerat och klart att gå. Du tillsätter helt enkelt vätska och mixar.

Du kan också göra kombuchabärsmoothien först på morgonen och behålla den åtminstone till lunchtid. Jag gillar att göra detta i en murare burk (eller annan återanvändbar behållare) i kylskåpet. Smoothien kommer att bli mjukare med tiden, men den blir ändå god.

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: tio minuter

Utbyten: 2 serveringar

  • 1 1/2 koppar frysta blåbär
  • 1/2 fryst banan (skuren i bitar)
  • 1 1/2 koppar fryst grönkål
  • 1/4 Advokat Hass (spara resten till måltider eller frys in för framtida smoothies)
  • 3/4 kopp valfri kombucha
  • 1/2 kopp vatten (och mer om det behövs; se instruktioner)
  • Mixa alla ingredienser i en kraftfull mixer tills den är slät och krämig. Du kan tillsätta mer vatten om det behövs för att tunna smoothien, eller så kan du låta den vara väldigt tjock (mer som en fruktbaserad glass) om du föredrar det. Servera eller förvara i en lufttät burk i kylen.

Overheadbild av en lila smoothie arrangerad på en liten träskiva med en enda scones.  En flaska piller och en tygservett ligger i närheten.Overheadbild av en lila smoothie arrangerad på en liten träskiva med en enda scones.  En flaska piller och en tygservett ligger i närheten.

Jag är så glad över att äntligen ha en probiotika + prebiotika som jag verkligen kan lita på. Återigen, du kan prova Daily Synbiotic själv med 15 % rabatt på din första månads leverans genom att använda koden GENA15 i kassan på Seed-webbplatsen. När du utforskar webbplatsen kommer du också att hitta mer information och länkar till intressant forskning.

Håll dig sval allihop och njut av att dricka sommar.

puss kram

Den här artikeln är sponsrad av Seed Daily Synbiotic. Alla åsikter är mina egna. Tack för hjälpen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *