Snabbt inlagda gurkskivor

Dessa snabba inlagda gurkskivor kommer att ge krispiga och smak till dina favorit växtbaserade smörgåsar, sallader, skålar, sushirullar och mer! De är lätta att förbereda och håller sig i två hela veckor i kylen.

Ja, jag är ett fan av inlagda grönsaker i vår!

Snabbinlagda grönsaker är enkla saker. Men trots all sin enkelhet tillför de verkligen så mycket till recept.

Det är därför jag har fokuserat på min receptdelning på sistone, med snabb inlagd lök, snabb inlagd morotsband och idag, snabba inlagda gurkskivor.

Snabba inlagda gurkskivor vs. traditionella pickles

Även om inte alla regelbundet förbereder eller äter snabba inlagda morötter eller lök, har de flesta av oss haft inlagd gurka tidigare.

Faktum är att när vi säger eller hör ordet “gurka” syftar vi ofta på ett spjut av inlagd gurka.

Det finns många varianter av gurka pickles: dill pickles, kosher pickles, söt pickles, pickles och bröd och smör pickles, bland andra.

Jag älskar alla pickles ovan. Men de snabba inlagda gurkskivorna jag delar med mig av idag är lite annorlunda.

Traditionella pickles tillagas med ett konserveringsbad. Detta gör att de kan hålla länge. Denna långa lagringstid fördjupar deras smak avsevärt.

Dessa snabba inlagda gurkskivor görs helt enkelt genom att hälla en varm hemmagjord saltlake över gurkskivorna och föra över dem till kylen för att lagra dem. Faktum är att snabba pickles ibland kallas “kylskåpsgurka”.

Resultatet är gurkskivor klara att äta på trettio minuter. Smaken är syrlig och salt, men den blir inte lika intensiv som traditionell pickles.

Hur man gör snabba inlagda gurkskivor

Om du har sett något av mitt andra innehåll med pickle-tema nyligen, kanske du redan är bekant med min process.

Om inte eller vill ha en uppfräschning, här är stegen för att göra mina favorit snabba inlagda gurkskivor.

Korsvis skivade gurkor ligger på en vit tallrik.Korsvis skivade gurkor ligger på en vit tallrik.
En grönsaksskärare eller skalkniv skapar lätt mycket tunna, tvärgående skivor av gurka.

Steg 1: skiva din gurka

Jag rekommenderar att du använder en fröfri variant av gurka här. Oftast använder jag en fröfri engelsk gurka för att förbereda receptet.

Det är inte nödvändigt att skala gurkan för att göra detta recept. Men du kommer att vilja skapa tunna, tvärgående skivor. Jag gillar att sikta på 1/16 tum / 2 mm tjocklek.

En slicer kommer att göra denna uppgift särskilt lätt. Men du kan också arbeta försiktigt med en skalkniv för att skapa dessa tunna skivor.

En liten nypa skål är fylld med vatten, vinäger och senapsfrön.En liten nypa skål är fylld med vatten, vinäger och senapsfrön.
Vatten, vinäger, salt, socker och senapsfrön ger smak åt snabba inlagda gurkor.

Steg 2: Skapa betningsvätska

Den flytande blandningen i det här fallet är enkel: vatten, vinäger, salt och socker.

Tekniskt sett kan du bara hälla den här blandningen över gurkskivorna, överföra dem till kylen och låta dem marinera kallt.

Snabb pickles kan göras ännu snabbare om du häller het betningsvätska över pickles. Jag brukar värma mitt vatten och vinäger i en liten kastrull eller mikrovågsugna dem i 2 minuter.

Sedan löser jag upp saltet och sockret i den varma blandningen.

En glasburk fylldes med ljusgröna, krispiga skivade grönsaker och inläggningsvätska.En glasburk fylldes med ljusgröna, krispiga skivade grönsaker och inläggningsvätska.
Häll varm betningsvätska över dina gurkskivor för att skapa snabba pickles.

Steg 3: häll vätskan över gurkorna

När din inläggningsvätska är klar, häll den helt enkelt över dina gurkskivor för att börja betningsprocessen.

En glasburk är fylld med mycket tunt skivade pickles, vätskor och bruna senapsfrön.En glasburk är fylld med mycket tunt skivade pickles, vätskor och bruna senapsfrön.
Snabbt inlagda gurkskivor kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till två veckor.

Steg 4: Lagra

Låt gurkskivorna marinera i sin heta vätska i cirka 30 minuter. Täck dem sedan och för över dem till kylen.

Skivorna håller sig i upp till 2 veckor, vilket ger dig gott om tid att använda dem i olika rätter.

Vilken typ av behållare ska jag använda?

Jag gillar att använda 16 ounce (1 pint eller 480 ml) bredmunnande murarburkar för mina snabba pickles hemma. Den breda öppningen gör det enkelt att tillsätta min varma vätska och storleken är mångsidig för alla sorters grönsaksformer.

Som sagt, vilken behållare som helst med ett tättslutande lock duger. Se till att lämna minst en tum ledigt utrymme överst.

Är rörsocker nödvändigt?

När jag la upp mina syltade morotsband förra veckan frågade en läsare mig om rörsockret i receptet var nödvändigt. Hon nämnde att hon inte var ett stort fan av söta pickles.

Svaret är nej: rörsocker är inte absolut nödvändigt. Det är helt okej att utelämna det från detta och mina andra snabba pickle-recept.

Som sagt, jag tror att du kommer att upptäcka att den mycket lilla mängden socker i inläggningsvätskan här (endast 2 tsk för hela receptet) inte räcker för att skapa söta pickles på egen hand.

Snabbt inlagda gurkskivor smakar inte som bröd- och smörgurka eller söt gurka.

Faktum är att sockret bara är till för att skapa en viss balans med all syra som äppelcidervinägern lägger till.

Detta är samma anledning till att jag lägger till en mycket liten mängd lönnsirap till salladsdressingar. Avsikten är inte att skapa något öppet salta och söta (även om jag gillar salta/söta smakkombinationer), utan snarare att hålla smakerna i receptet i harmoni med varandra.

Vad ska man göra med snabba inlagda gurkskivor

Min favoritsak att göra med dessa krispiga, syrliga skivor är att lägga dem i mina smörgåsar. Det här är ett så roligt och fräscht tillskott!

Några smörgåsar jag gillar att använda skivorna i inkluderar min Miso Tahini grönsakssmörgås, Green Goddess Club Sandwich och Tofu Egg Salad Sandwich.

Två skivor smörgåsbröd med fullkorn sätts ihop till en grönsakssmörgås. De vilar på en vit yta.Två skivor smörgåsbröd med fullkorn sätts ihop till en grönsakssmörgås. De vilar på en vit yta.

Skivorna är också mycket populära i sommarens sallader. Du kan hacka dem och lägga till dem i min spenatrissallad, grekisk kikärtssallad, lins- och rödbetssallad eller tofu och udon nudelsallad, till exempel.

Gurkor är också en fin topping för rostat bröd: prova att lägga dem på avokadotoast för en kontrast i konsistens och smak.

En sallad av krossade vita bönor förvaras i en vit keramisk skål, vilande på en vit yta.En sallad av krossade vita bönor förvaras i en vit keramisk skål, vilande på en vit yta.

Till sist gillar jag att toppa de runda kexen med hummus eller krossad vita bönsallad med vitlökstahini, sedan en av de marinerade skivorna. Det här är en så rolig och välsmakande förrätt eller mellanmål.

En overheadbild av tunt skivade inlagda gurkor och senapsfrön.

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Utbyten: 2 koppar

 • 1/2 fröfri gurka
 • 1/2 kopp äppelcidervinäger, destillerad vit vinäger eller okryddad risvinäger (120 ml)
 • 3/4 kopp vatten (180 ml)
 • 2 kaffeskedar rörsocker
 • 1 tesked kosher salt
 • 1 tesked senapsfrön (frivillig)
 • Använd en grönsaksskärare eller vass kockkniv och skär gurkan på tvären i tunna skivor (helst 1/16 tum/2 mm, eller så nära som möjligt).

 • Lägg skivorna i en 1 liter/480 ml mason burk. Tillsätt senapsfröna i grytan, om du använder.

 • Blanda vinäger och vatten i en värmesäker måttbägare. Häll den här blandningen i en kastrull och låt koka upp, tillsätt sedan socker och salt. Du kan också mikrovågsugna vattnet och vinägern i 2 minuter och rör sedan i sockret och saltet tills det lösts upp.

 • Häll den varma marinadvätskan över gurkskivorna i burken. Sänk dem helt.

 • Låt skivorna stå i rumstemperatur i 30 minuter. Använd den omedelbart eller täck burken ordentligt med ett lock och förvara den i kylen i upp till 2 veckor.

Och nu ska jag ta ett kort steg bort från innehållet med pickle-tema, även om det inte finns några löften om att sluta sylta alla grönsaker och skriva om det när jag gör det.

Jag hoppas att du njuter av dessa krispiga, fräscha och smakrika skivor till sommaren. Och jag återkommer senare i veckan med ett nytt sött recept för att fira blåbärssäsongen.

puss kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *