Vegan Bacon – Vegan för skolkvällen

Publicerad 2022-10-09 av Richard. Senast uppdaterad 2022-10-25 av Richard.

Mitt rökta veganska bacon är krispigt, fuktigt och superlätt att göra. Det till och med bubblar och sprakar som äkta bacon.


Jag vet, jag vet, det är bokstavligen vansinnigt att vi inte har gjort ett veganskt baconrecept än, men vi är här nu och jag håller din hand och ber om ursäkt. Jag gör mitt veganska bacon med en alldeles speciell ingrediens som är på väg att förändra ditt sätt att laga mat. Men håll fast vid denna uppenbarelse.

Jag var ungefär 5 år när jag slutade äta kött, och konstigt nog är bacon en av de enda sakerna jag faktiskt minns smaken av. Jag antar att det är vettigt, eftersom det är så smakrikt och umami. Hur som helst, mitt jobb är att försöka replikera den där smaken av minne med ENDAST VÄXTER! Vi gjorde det ?? VI GÖR DET!!

vegansk baconsmörgås

Vad är detta veganska bacon gjort av?

Veganer försöker göra bacon av allt. Jag har sett veganskt bacon gjort av svamp, rispapper, aubergine – ALLT! Men här är mitt problem: jag vill ha ett veganskt bacon som faktiskt innehåller mycket protein, samtidigt som jag kan suga i mig en hel massa baconsmaker!

Så personligen gillar jag att använda papperstofu! Det är en sorts tofu tillagad i tunna ark. Den är tjockare än yuba (som konstigt nog är mer papperstjock) men den kommer verkligen till sin rätt när den marineras! Den suger upp så mycket smak och när du grillar den spricker den och bubblar som RIKTIGT bacon.

tofu i papper

Hur gör man veganskt bacon?

Som alltid, HELA RECEPTET på mitt veganska bacon finns längst ner på sidan – Om du går framåt för att det är dags för frukost och du svälter, oroa dig inte! Ge järnet !

Alternativt, här är en liten sammanfattning nedan!

1. Skapa dina “veganska rashers”

tofu i papper

Papperstofu är tunn och lätt att riva. Du får en mycket mer naturlig baconform om du river tofun istället för att skiva den med en kniv. Du vill dra den i remsor ca 4 tum långa och 1,5 tum breda.

Förvara dem i ett bakplåtspapper medan du förbereder din marinad.

2. Förbered din marinad

vegansk baconmarinad

Marinaden för vegansk bacon handlar om att få balansen mellan sött, salt, rökigt och umami! Mörk soja ger umami och sälta, vi använder flytande rök för rökigheten och lönnsirap för sötman.

Jag gillar också att använda rödbetsjuice, för att se till att papperstofun får en baconliknande rouge! Du kan lämna det åt sidan om du vill, men jag vet och jag kommer att döma dig tyst.

3. Marinera din papperstofun

marinera tofun

Hur länge du marinerar din tofun är VERKLIGEN upp till dig, men jag rekommenderar verkligen att du ger den minst 2 minuter. Jag tror att den optimala tiden är ungefär en timme i kylen, men vill du göra i förväg kan du marinera tofun över natten i kylen! På så sätt är den redo att grillas så fort du vaknar!

4. Grilla Vegansk Bacon

veganskt bacon

För att få vackra ringar på ditt veganska bacon måste du se till att det är lite vikt medan du grillar det. Jag gillar att placera den på galler i ett ställ och trycka ner lätt. På så sätt, när du penslar det veganska baconet med extra marinad innan grillning, kommer det att samlas i trågen och bidra till att ge en fin variation i färg och konsistens på skivan.

veganskt bacon

Och det är allt! Det här receptet kan brännas ganska lätt, så se det som en hök, men annars, ha kul! Nu kan du göra en fantastisk vegansk BLT, en mördande komplett engelsk frukost – ALLT utan några animaliska produkter!

Vad mer kan man göra med vansinnigt gott veganskt bacon? Kanske carbonara??

grillat veganskt bacon

Som alltid, det hjälper mig MASSIVT om du kan betygsätta och recensera detta recept nedan. Den här bloggen existerar bara för att folk gillar dig Faktiskt använd den och laga dessa receptJag skulle verkligen vilja att du låter andra veta att du betygsätter detta recept. Eller att du bara inte kan vänta med att göra det!

Du kan också ta ett foto och lägga upp det på Instagram!

veganskt bacon

Richard Makin

Mitt veganska bacon sviker mig aldrig! Bubblar och chips som äkta bacon och tar bara några minuter att förbereda!

Förberedelsetid 2 minuter

Tillagningstid 8 minuter

Total tid 8 minuter

Kurs Frukost

Kök Allt

Serveringar 4 serveringar

Kalorier 146 kilokalorier

Ingredienser

Instruktioner
  • För att göra det veganska baconet, riv försiktigt tofupappersarken i skivor i strimlor.

    2 ark tofupapper

  • I en medelstor skål, vispa ihop resterande ingredienser.

    60 ml mörk sojasås, 4 matskedar vegetabilisk olja, 3 matskedar flytande rök, 1 matsked lönnsirap, 2 matskedar rödbetsjuice, 2 teskedar potatisstärkelse

  • Lägg de veganska baconskivorna i en liten bakplåt eller behållare och häll marinaden över dem. Täck över och låt marinera i minst 2 minuter. Du kan även ställa i kylen i upp till 8 timmar, men det är inte nödvändigt.

  • När du är redo att laga mat, förvärm grillen (aka broiler) till högsta temperatur. Lägg ett galler på en grillpanna och fördela det veganska baconet på gallret, låt det skvalpa och vika över gallerstängerna. Pensla med lite av den resterande marinaden. Ringla över lite extra olja. Ställ under grillen i 4 minuter och ta sedan bort, vänd, pensla igen med marinad och grilla den andra sidan. Papperstofu bränns sannolikt lätt, så ta inte blicken från den.

  • Ta bort det veganska baconet och servera varmt.

Anmärkningar

1. Papperstofu är en form av tofu som formas till tunna ark. Du hittar den i kylskåpsavdelningen på de flesta asiatiska stormarknader, vanligtvis i en förseglad plastförpackning.
2. Rödbetsjuicen i det här receptet är främst till för färg, så den kan utelämnas vid behov. Om du planerar att använda den kan du undvika att köpa en hel flaska rödbetsjuice och bara köpa en vakuumförpackning eller en burk kokt rödbeta. Dessa brukar ha några matskedar rödbetsjuice inuti.
3. Det går även bra att steka detta veganska bacon om man så önskar. Mitt råd är att använda låg värme då baconet bränns eller knapras väldigt snabbt.
4. Det verkar självklart att ju längre du marinerar ditt veganska bacon, desto mer bacon kommer det att smaka. Men ärligt talat, det spelar bara roll i cirka 8 timmar. Efter denna punkt upptäckte jag att papperstofun var typ mättad med smak och slutade absorbera marinaden. Du kan till och med bara applicera marinaden på tofupappret och grilla den direkt, men jag rekommenderar verkligen att du låter den marinera i minst två minuter, om du har tid.

Näring

Kalorier: 146kilokalorierKolhydrater: 5gProtein: 2gFett: 14gMättat fett: 2gFleromättade fetter: 8gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,1gNatrium: 848mgKalium: 52mgFiber: 0,2gSocker: 3gC-vitamin: 0,04mgKalcium: 9mgJärn: 0,4mg

Gillar du det här receptet?Låt mig veta på Instagram!

VILL DU HA MER FRUKOST!?

Varför inte försöka:

Vegansk granolabas

Vegansk omelett

Banan, choklad och kardemumma havrebars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *