Vegan Blueberry Muffins – Skolkväll Vegan

Publicerad 2023-10-29 av Richard. Senast uppdaterad 2023-11-08 av Richard.

De fuktigaste, krämigaste veganska blåbärsmuffinsen som är lätta att göra, fulla av smak och toppade med smulig streusel.

Finns det något mer klassiskt än en vacker, fräsch sats veganska blåbärsmuffins toppade med en smulig streusel topping! De är smuliga, smöriga och lätta som en fjäder! Oavsett om du lagar en läcker, speciell frukost eller serverar dem med eftermiddagskaffet, är detta det enda klassiska blåbärsmuffinsreceptet du någonsin kommer att behöva!

Du har gjort mina veganska jordgubbsmuffins, du har gjort mina veganska pumpamuffins, och nu avslutar vi det med den heliga treenigheten av muffins: veganska blåbärsmuffins! Tro mig, du kommer att behöva dubbla satsen! Åh och jag glömde mina dubbla chokladmuffins! Jag säger bara!

veganska blåbärsmuffins
Hoppa till:

🫐 Ingredienser för vegansk blåbärsmuffin

Vi presenterar ULTIMATE Vegan Blueberry Muffins. När jag säger “ultimate”, menar jag det: konsistensen och smaken är absolut PÅ! Dessa muffins har en läcker, stram smula utan att någonsin ge sig ut på territoriet för att vara torra eller tunga. Så här är din guide till allt som behövs för att uppnå perfektion av blåbärsmuffins!

Ingredienser
 • Vanligt vitt mjöl (eller universalmjöl)
 • Bakpulver
 • Vegansk yoghurt (osötad och osmakad, jag använder Coconut Collaborative Brand)
 • Florsocker
 • Veganskt smör (smält)
 • Vatten
 • Silken tofu
 • Risstärkelse
 • Vanilj extrakt
 • Blåbär (färska eller frysta + 1 matsked vanligt vitt mjöl)
veganska blåbärsmuffins

🥣 Vegansk blåbärsmuffinsmetod

Det fullständiga receptet på dessa läckra veganska blåbärsmuffins väntar dig längst ner på denna sida. Inga problem älskling ! Men för nu, låt mig ta dig med på en visuell bakningsresa med en steg-för-steg-guide, som avslöjar hur man gör dessa STORA veganska blåbärsmuffins.

streusel

1. Gör streusel-toppingen först! Det är i princip samma sak som en crumble! Enkelt, gott, lätt att göra!

gör degen

2. Låt oss nu förbereda muffinssmeten! Innan du lägger i blåbären, blanda ner dem i lite mjöl. Detta hjälper till att hålla dem från att sjunka.

fördela degen

3. Fyll nu muffinsformarna med smeten och se till att var och en toppas med några extra blåbär! Det här är trots allt veganska blåbärsmuffins!

topp med streusel

4. Och slutligen, garnera med streusel och baka! Jag gör en snabb blästring på hög innan jag sänker värmen och lagar mat lite längre.

kyl muffinsen

🔀 Byten och byten!

Det är lätt att göra söta swapsies för detta recept. Här är mina förslag!

Mjöl. För ett glutenfritt alternativ, välj helt enkelt ett 1:1 glutenfritt mjöl av hög kvalitet som Bob’s Red Mill. Fungerar varje gång!

Veganskt smör. Byt den gärna mot smält kokosolja eller en neutral olja som du föredrar. Var dock försiktig så att du inte väljer en olja med en stark smak, eftersom det kan påverka den övergripande smaken av de veganska blåbärsmuffinsen.

Sojamjölk. All växtbaserad mjölk fungerar för detta recept, men jag föreslår att du använder sojamjölk på grund av dess milda smak.

veganska blåbärsmuffins

🔪 Utrustning

Du behöver bara några stycken för att få denna blåbärsmuffinshow på vägen!

 • 1 mixer
 • 2 blandningsskålar
 • 1 bricka för 12 muffins
veganska blåbärsmuffins

🤷‍♀️ Vanliga frågor om vegansk blåbärsmuffin

Fråga: Kan jag använda frysta blåbär i mitt muffinsrecept?

S: Ja, du kan definitivt använda frysta blåbär i ditt muffinsrecept. Var noga med att tillsätta mjölet och vik ner dem i degen direkt från frysen för att minimera blödning i degen.

Fråga: Hur kan jag göra mina blåbärsmuffins ännu fluffigare?

S: För att göra dina blåbärsmuffins ännu fuktigare kan du lägga till ingredienser som vegansk yoghurt, vegansk gräddfil eller äppelmos till smeten. Dessa tillsatser ger fukt och bidrar till en mjuk konsistens.

F: Hur förhindrar jag att blåbär sjunker till botten av mina muffins?

S: För att förhindra att blåbären sjunker till botten av dina muffins kan du täcka dem lätt med mjöl innan du lägger in dem i smeten. Detta hjälper dem att hålla sig jämnt fördelade. Glöm inte att du också kan göra mina Vegan Chocolate Chip Muffins!

veganska blåbärsmuffins

Och det är allt! Enkla, klassiska och läckra blåbärsmuffins!

Letar du efter mer veganskt bakverk? Varför inte prova min supergoda veganska stekpanna? Eller vad sägs om mina veganska blåbärsscones? Eller kanske mina jordnötssmörfyllda kakor!?

veganska blåbärsmuffins

Richard Makin

Klassiska veganska blåbärsmuffins, lätta att göra, fulla av smak och toppade med smulig streusel.

Tillagningstid 30 minuter

Total tid 30 minuter

Kurs Frukost, efterrätt, efterrätt

Kök amerikansk

Serveringar 12 muffins

Kalorier 241 kilokalorier

Utrustning
 • 1 mixer

 • 2 blandningsskålar

 • 1 bricka för 12 muffins

Ingredienser

Instruktioner

För att göra Streusel toppingen

 • I en medelstor skål, blanda alla toppingsingredienser med en gaffel tills de är grova och smuliga. Förvara i kylen för att svalna.

  60 g vanligt vitt mjöl, 25 g veganskt smör, 25 g strösocker

För att göra muffinsen

 • Värm ugnen till 220 °C och klä en 12 muffinsform med muffinsformar.

 • Om du använder frysta blåbär, lägg dem i ett durkslag och skölj dem under kranen för att ta bort eventuell juice från utsidan, klappa dem sedan torra med hushållspapper.

 • I en medelstor skål, sikta ihop vanligt vitt mjöl, bakpulver och majsstärkelse. Lägg åtsidan.

  240 g vanligt vitt mjöl, 1 ½ tesked bakpulver, 1 msk majsstärkelse

 • I koppen på en mixer, placera vegansk yoghurt, strösocker, smält veganskt smör, vatten, silken tofu och vaniljextrakt. Mixa tills det är slätt. Du kan även blanda i en skål med en stavmixer.

  160 g vegansk yoghurt, 180 g strösocker, 100 g veganskt smör, 50 ml vatten, 50 g silken tofu, 1 tsk vaniljextrakt

 • Tillsätt de blandade våta ingredienserna till mjölblandningen och rör om tills det är väl blandat. Blanda inte för mycket – det är okej om blandningen fortfarande är klumpig. Tillsätt 120 g blåbär och blanda ner i degen.

  110 g blåbär

 • Fördela smeten mellan muffinsformarna och använd de återstående blåbären för att trycka två eller tre på toppen av varje muffins. Strö toppen av varje muffins med streusel-toppningen.

 • Sätt in i ugnen och tillaga i 10 minuter innan du sänker temperaturen till 180°C och tillagas i ytterligare 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen i 3 minuter innan du försiktigt tar ut muffinsen och låter dem svalna på galler till rumstemperatur.

Näring

Kalorier: 241kilokalorierKolhydrater: 39gProtein: 4gFett: 7gMättat fett: 2gFleromättade fetter: 2gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,05gKolesterol: 1mgNatrium: 74mgKalium: 99mgFiber: 1gSocker: 19gVitamin A: 412UIC-vitamin: 1mgKalcium: 43mgJärn: 1mg

Nyckelord veganska blåbärsmuffins

Gillar du det här receptet?Låt mig veta på Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *