Vegan Chocolate Muffins – Vegan School Night

Publicerad 2022-10-01 av Richard. Senast uppdaterad 2023-11-07 av Richard.

Enkla veganska chokladmuffins, fyllda med chokladchips och kakao för en ljuvligt mörk och överseende muffins!


Titta, om vi ska bli vänner måste du hålla med om att veganska chokladmuffins är bättre än cupcakes. Behöver du bli övertygad? OK då, låt mig spotta ur mig den här heta tagningen! Muffins är oändligt mycket bättre än cupcakes eftersom:

  1. De är lättare att förbereda: torrt möter vått, blanda inte för mycket, baka. Slutet!
  2. De är enkla och ödmjuka, men ignorerades i flera år medan du lade bacon på berg av lönnsirapsglasyr och undrade varför du kände dig sjuk en timme senare.
  3. Ingen, och jag menar INGEN, är arg på en brant vegansk muffinstopp.

Gick med på? Har du redan testat mina veganska jordgubbsmuffins, mina veganska blåbärsmuffins och mina chokladmuffins?? Då måste du prova dem!

veganska chokladmuffins

Varför är dessa veganska chokladmuffins speciella!?

Dessa killar är speciella av många anledningar, men egentligen behöver du bara en: de är ENKLA! Trevlig att se på, ja, men också lätt att göra. Jag skulle också säga att de (som jag) är lätta att älska. Med en underbar tjock konsistens och en mörk, rik chokladkänsla är de perfekta för din eftermiddagsfika – vad kan vara mer bedårande? (bredvid mig).

Jag är också medveten om att en del av mina bakverk är, hur ska jag säga, STRESSFULLA! Med massor av expertnivåsatser och konstiga och ovanliga ingredienser som ser ut som en by i ett Zelda-spel, och jag ville förändra saker och ting. Jag höll dessa killar så enkla som möjligt, och jag hoppas att det betyder att många av er gör dem och ger dem 5 stjärnor!

veganska chokladmuffins

Så hur gör man veganska chokladmuffins??

Tja om du gjorde det stå still för liksom en sekund istället för att öva på dina tiktok-danser Jag ska berätta för dig! Som alltid har jag visat hela receptet längst ner på den här sidan, men eftersom jag måste betala hyra har jag också delat upp saker i fyra steg, för att lämna mer utrymme för annonser. (Jag vet att du undrar varför alla recept på internet har ett så långt intro – och nu vet du – vi receptutvecklare måste äta också min vän!)

1. Blanda dina torra ingredienser

Inget galet eller ovanligt här, vi ska bara blanda ihop de torra ingredienserna till våra veganska chokladmuffins. Det betyder att mjöl, socker, salt, bakpulver, pulver och kakao går i en skål. Ibland kan kakaon bli lite klumpig, så jag rekommenderar att sikta ihop allt, bara för att säkerställa en fin slät pasta.

Torra ingredienser

2. Blanda dina blöta ingredienser

Det börjar bli lite ovanligt här eftersom vi kommer att använda en mixer, men låt mig berätta varför. Vårt äggersättning i detta recept är psylliumskalpulver (eller, om du är rädd, malda linfrö). Som en allmän regel älskar psyllium (och lin) att klumpa ihop sig och förstöra all bakning du lägger den i, om du inte är försiktig. Det är därför viktigt att det blandas med dina våta ingredienser.

Lägg helt enkelt allt i en mixer, mixa tills det är slätt och du är klar.

våta ingredienser

3. Blanda och fördela

Jag brukar lägga till de våta ingredienserna till de torra ingredienserna, men ärligt talat gör det ingen skillnad. Vid det här laget kommer du också att lägga till några chokladchips, som kommer att spridas genom degen. Se till att inte blanda för mycket, bara en kort stund tills allt är blandat, dela det sedan mellan 6-8 muffinskoppar (beroende på storleken på dina muffinskoppar). Strax innan insättning i ugnen kommer vi även att garnera med chokladbitarna, för en konsistensvariation!

muffinssmet

4. Koka dem väl!

Vi lagar mat vid 170 grader i 20 minuter. Dessa killar blåser upp ordentligt och du kommer att märka att chokladbitarna på ytan smälter men bör inte brännas eller tappa formen vid denna ugnstemperatur. OCH DET ÄR ALLT!!!

veganska chokladmuffins

Lätt som en plätt, eller hur??

Jag tror att även ditt dumma ex som inte ens visste hur man gör bönor på rostat bröd kunde göra dessa. Ring dem inte för att fråga, du har det bättre utan dem – och dessutom fick de inte ens några av dina Spice Girls-referenser. Framåt och uppåt!

veganska chokladmuffins

Behöver du fler CHOKLADERcept??

Du har det kompis!! Varför inte prova dessa onda killar!?

Vegansk chokladkaka

Ultimate vegansk varm choklad

Vegansk chokladkaka

veganska chokladmuffins
veganska chokladmuffins

Richard Makin

Enkla veganska chokladmuffins, fyllda med chokladchips och kakao för en ljuvligt mörk och överseende muffins!

Förberedelsetid tio minuter

Tillagningstid 20 minuter

Total tid 30 minuter

Kurs Efterrätt

Kök Allt

Serveringar 8

Kalorier 329 kilokalorier

Instruktioner
  • Värm ugnen till 170°C (fläkt) och klä en muffinsform med 6 till 8 muffinsformar (om du använder 6 får du större muffins).

  • I en medelstor skål, sikta ihop vanligt vitt mjöl, strösocker, kakaopulver, bakpulver, bakpulver och fint havssalt. Blanda för att kombinera och ställ sedan åt sidan.

  • I koppen på en mixer, placera silken tofun, sojamjölk, vegetabilisk olja, citronsaft, vaniljextrakt och psylliumskalpulver. Mixa tills mycket slät.

  • Tillsätt de blandade våta ingredienserna till de torra ingredienserna och blanda kort eller tills det bara är kombinerat med en spatel. Tillsätt de mörka chokladbitarna och blanda igen.

  • Fördela smeten i muffinsformarna och garnera med chokladbitar. Placera i förvärmd ugn för att grädda i 20 minuter.

  • Ta ut ur ugnen och låt svalna helt innan servering.

Näring

Del: 1gramKalorier: 329kilokalorierKolhydrater: 56gProtein: 7gFett: tiogMättat fett: 8gFleromättade fetter: 2gKolesterol: 1mgNatrium: 309mgFiber: 4gSocker: 28g

Nyckelord veganska chokladmuffins

Gillar du det här receptet?Låt mig veta på Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *