Vegan Crumpets – Mitt växtbaserade kök

Dessa veganska crumpets är lätta, svampiga och har alla skrymslen och vrår! De är lätta att göra och kräver bara 5 enkla ingredienser. Mycket mångsidig, du kan garnera dina smulor med söta eller salta pålägg!

Den senaste tiden har jag njutit av dessa läckra smulor till frukost! De är lätta, luftiga och har den perfekta squishy texturen som får mig att vilja ha mer. Mitt favoritsätt att äta dem är att breda ut ett tjockt lager veganskt smör och toppa det med scrambled silken tofu och ett glas protein-iskaffe.

💚Varför du kommer att älska detta recept

 • Lätt men rejäl med en behaglig svampig konsistens
 • Ett recept med en skål som bara kräver 5 ingredienser
 • Mångsidig och passar bra med olika pålägg
 • Ett frysbart recept idealiskt för måltidsförberedelser

🤔Vad är crumpets

Crumpets är traditionellt engelskt bröd gjort av en enkel deg av mjöl, jäst och vatten. Degen får sedan jäsa och jäsa innan den tillagas på en stekpanna eller panna med hjälp av crumpetformar.

Crumpets har en unik konsistens där de är mjuka och porösa på insidan samtidigt som de har en lite krispig skorpa. Deras konsistens kan beskrivas mellan pannkakor och engelska muffins. De är ofta toppade med pålägg som honung, sylt och smör och serveras traditionellt till te.

🌾Vad du behöver

Nödvändiga ingredienser som mjöl, vatten, salt, bakpulver, socker och jäst.Nödvändiga ingredienser som mjöl, vatten, salt, bakpulver, socker och jäst.

📃Anteckningar om ingredienser och ersättningar

 • Mjöl – Jag använder allroundmjöl. Brödmjöl kan användas, men det kommer att resultera i mjukare smulor. För att göra detta recept glutenfritt, använd en 1:1 glutenfri blandning.
 • Jäst – Snabbjäst är det föredragna valet. Om du använder aktiv torrjäst måste du aktivera den först.
  • Blanda jäst, vatten och socker i en skål och låt stå i ca 5 minuter tills det börjar skumma. Fortsätt genom att tillsätta resten av ingredienserna.
 • Socker – Alla granulerade sötningsmedel, som rörsocker, farinsocker eller vanligt bordssocker, kan användas.

🥣Hur man gör

Förbereda crumpetdegen – Blanda alla ingredienser i en skål. Använd en visp eller sked och vispa kraftigt i 3 till 4 minuter eller tills smeten är slät.

Crumpetsmet i en mixerskål med en visp på sidan.Crumpetsmet i en mixerskål med en visp på sidan.

Vila degen – Låt vila i 30 till 45 minuter på en varm plats. Ytan blir skum.

Matlagning smulor – Smörj crumpet brickorna med non-stick spray eller olja. Värm en stekpanna eller stekpanna på medelhög värme. Lägg crumpet-ringarna i pannan och häll ¼ kopp smet i varje ring. (Om din ring är större kan du behöva lägga till mer pasta).

Koka i 6 till 9 minuter eller tills ytan är stel. Ta bort ringarna med en tång. Vänd dem vid behov och tillaga i 1 till 2 minuter på andra sidan för att bryna dem lätt.

✅Användbara tips

 • Jäsning av deg i kallt klimat – För att smuldegen ska jäsa bra i kallt väder, ställ in den i ugnen med ugnslampan på.
 • Crumpet ringar – Du kan använda äggringar i stället om du inte har smulringar. Du kan också göra dina egna ringar med aluminiumfolie. Jag rekommenderar att du tittar på den här videon om “Hur man gör crumpet-ringar”.’
 • Smörj ringarna – Smörj dina ringar innan du använder dem för att säkerställa enkel borttagning, speciellt om du använder aluminium istället för non-stick-ringar.
 • Justera värmen – Du kan behöva sänka värmen om din smulpa blir för snabbt.

🧈Hur man serverar

Här är några påläggsidéer för dina veganska crumpets:

Att ta en crumpet ur en hög med fler crumpets i bakgrunden.Att ta en crumpet ur en hög med fler crumpets i bakgrunden.

❄️Förslagsförslag

Kylskåp – Lägg de veganska smulorna i en lufttät behållare eller påse med zip-top. De kommer att hålla sig fräscha i kylen i 4 till 5 dagar.

Frys – Dessa smulor kan frysas i 3 månader. Förvara dem i fryspåsar eller behållare innan de fryses.

Återuppvärmning – Lägg de frysta smulorna över natten i kylen för att tina. Du kan sedan värma upp den i brödrost, vanlig ugn eller stekpanna.

❔Vanliga frågor

Är pannkakor smulor?

Även om smulor och pannkakor tillagas på en stekpanna, är det två olika typer av mat. Crumpets är surdegsbröd, medan pannkakor använder bakpulver som jäsmedel.

Konsistensen på smulor och pannkakor är också väldigt olika. Crumpets är mjuka och har en unik svampig konsistens, medan pannkakor är mjuka och fluffiga. Crumpets är också mycket tjockare än vanliga pannkakor.

Är crumpets glutenfria?

Det ursprungliga crumpetsreceptet innehåller vetemjöl och är inte lämpligt för personer som följer en glutenfri diet. Lyckligtvis kan du göra det glutenfritt genom att ersätta det allsidiga mjölet med en 1:1 glutenfri mix.

Crumpets utlagda på en träskiva täckt av bakplåtspapper med sylt och en smörkniv i bakgrunden.Crumpets utlagda på en träskiva täckt av bakplåtspapper med sylt och en smörkniv i bakgrunden.

🍽️Fler recept på veganskt te

Om du gjort detta recept, lämna ett betyg och kommentera nedan, vi älskar att höra från dig! Prenumerera på My Plantiful Cooking för att få nya recept direkt till din inkorg! Följ oss på InstagramFacebook och Pinterest för att få de senaste uppdateringarna. 😉

📖 Recept

En bunt smulor på en träskiva med fler smulor i bakgrunden.En bunt smulor på en träskiva med fler smulor i bakgrunden.

Veganska Crumpets

Meesha

Dessa veganska crumpets är lätta, svampiga och har alla skrymslen och vrår! De är lätta att göra och kräver bara 5 enkla ingredienser. Mycket mångsidig, du kan garnera dina smulor med söta eller salta pålägg!