Vegansk buffelsås – Vegansk för skolkvällar

Publicerad 2023-11-06 av Richard. Senast uppdaterad 2023-11-06 av Richard.

Njut av den eldiga smaken av detta veganska buffelsåsrecept. Perfekt för att doppa och dressa med en riktigt kryddig touch!

Är du redo att ta dina smaklökar på högvarv med den eldiga smaken av min veganska buffelsås? Är du ett stort fan av kyckling och vill njuta av en växtbaserad version av denna klassiska favorit? Mitt recept på vegansk buffelsås har din rygg baby!

Det är en syrlig, syrlig, kryddig och ytterst läcker sås som är perfekt för att doppa, droppa och doppa dina veganfavoritsnacks. Varför inte göra en sats av mina Vegan Air Fryer Tofu Nuggets BARA för detta tillfälle!?

veganska nuggets med buffelsås
Hoppa till:

🧈 Ingredienser för vegansk buffelsås

Innan vi dyker in i köket och av misstag får varm sås i ögonen, låt oss samla våra nyckelingredienser för denna veganska buffelsås:

Ingredienser

🎂 En anteckning om veganskt smör

Medan traditionella buffelsåsrecept använder mejerismör, väljer vår veganska version ett växtbaserat alternativ (jag gillar att använda Flora växtbaserat smör för detta recept).

Smör (veganskt eller annat) är avgörande för detta recept eftersom fettet hjälper till att tona ner en del av kryddigheten i den varma såsen. Var dock försiktig, eftersom veganskt smör inte innehåller animaliska fetter (lipider) är det något mindre effektivt för att tona ner kryddnivåerna. Av denna anledning, var lite försiktig och kanske välj ett mildare märke av varm sås!

recept för vegansk buffelsås

🔀 Ingrediensersättningar

Om du inte har några av ingredienserna till hands eller föredrar att skräddarsy din veganska buffelsås, här är några praktiska ersättningar:

 • Stark sås: Välj gärna din favorit vegan varm sås – jag rekommenderade varumärket Franks. Se bara till att den inte innehåller några animaliska eller växtbaserade ingredienser.
 • Veganskt smör: Om du har slut på veganskt smör kan du ersätta kokosolja eller olivolja för en lite annorlunda smakprofil.
Vegan Air Fryer Nuggets med Buffalo Hot Sauce

🍰 Hur man gör vegansk buffelsås

Det här receptet är MYCKET enklare än du tror. Det är verkligen några ingredienser, en bish bash bosh typ av situation! Ingen stress, ingen röra! Här är en steg-för-steg guide till perfektion:

vegansk buffelsås

1. Smält veganskt smör, varm sås, vinäger, vegansk worcestershiresås, cayennepeppar, vitlökspulver och salt i en kastrull.

blanda ingredienserna

2. Låt blandningen sjuda, rör om då och då, tills såsen är väl blandad och tjocknat något. Detta steg kombinerar alla ingredienser, vilket skapar en harmonisk och kryddig blandning.

bestryka nuggets

4. Och slutligen, blanda eller doppa dina snacks i såsen! Bingo! Kryddig himmel!

vegansk buffelsås

🤷‍♀️ Vanliga frågor om Vegan Buffalo Nuggets

Fråga: Kan jag göra buffelsås mindre kryddig?

A: Absolut! Du har fullständig kontroll över kryddnivån. Minska bara mängden cayennepeppar och varm sås enligt dina smakpreferenser.

F: Vad är vegansk Worcestershiresås?

S: Vegansk Worcestershiresås är ett växtbaserat alternativ till traditionell Worcestershiresås, som innehåller ansjovis, en typ av fisk, vilket gör den icke-vegansk. Vegansk Worcestershire Sauce är gjord utan animaliska ingredienser och är lämplig för dig som följer en vegansk eller vegetarisk kost.

Fråga: Hur länge kan jag lagra vegansk buffelsås?

S: Din hemgjorda veganska buffelsås kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till en vecka. När du är redo att använda den, värm upp den och njut.

vegansk buffelsås
vegansk buffelsås

Richard Makin

Njut av den eldiga smaken av detta veganska buffelsåsrecept. Perfekt för att doppa och dressa med en riktigt kryddig touch!

Tillagningstid 3 minuter

Total tid 3 minuter

Kurs Aperitif, tillbehör, mellanmål

Kök Alla amerikaner

Serveringar 4 serveringar

Kalorier 167 kilokalorier

Utrustning
 • 1 liten kastrull

 • 1 spatel

Ingredienser

Instruktioner
 • I en liten kastrull, smält det veganska smöret på låg värme.

  110 g veganskt smör

 • Rör ner varm sås, vinäger, vegansk worcestershiresås, cayennepeppar, vitlökspulver och salt.

  150 ml varm sås, 1,5 matskedar vitvinsvinäger, ½ tsk vegansk worcestershiresås, ¼ tesked cayennepeppar, ¼ tesked vitlökspulver, ¼ tesked fint havssalt

 • Låt blandningen sjuda tills kanterna bubblar, ta sedan av från värmen.

 • Smaka av såsen och justera eventuellt kryddningen. Du kan lägga till mer cayennepeppar för extra värme eller mer vegansk Worcestershiresås för extra värme.

 • Låt såsen svalna något innan du använder den för att täcka dina favoritveganska vingar eller airfryer tofu nuggets.

 • Om du inte använder den omedelbart, överför såsen till en burk, förslut den och förvara den i kylen. Värm upp i en liten kastrull eller i mikron.

Näring

Kalorier: 167kilokalorierKolhydrater: 1gProtein: 0,3gFett: 18gMättat fett: 5gFleromättade fetter: 5gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 0,1gNatrium: 1329mgKalium: 69mgFiber: 0,2gSocker: 0,5gVitamin A: 1164UIC-vitamin: 29mgKalcium: 4mgJärn: 0,2mg

Nyckelord vegansk buffelsås

Gillar du det här receptet?Låt mig veta på Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *