Veganska äppelmosspannkakor – min plantifulla matlagning

Gå till recept

Skriv ut receptet

Börja dagen rätt med en bunt läckra veganska äppelpannkakor! Dessa crepes är tjocka, rejäla och fyllda med varma smaker. Receptet är enkelt, gjort i en mixer och klart på 20 minuter.

Har du en öppen burk äppelmos på baksidan av ditt kylskåp? Låt det inte gå till spillo; förvandla det till läckra äppelmosspannkakor! De är den perfekta frukosten i kallt väder som är mysig, tröstande och otroligt tillfredsställande.

Dessutom är dessa crepes mycket mångsidiga och kan serveras med både söta och salta pålägg. Personligen älskar jag att para ihop dem med en sida av scrambled silken tofu eller en kopp proteinvarm choklad för att göra en proteinfylld frukost.

Hoppa till:

💚Varför du kommer att älska detta recept

 • Ett bra recept för att använda överbliven äppelmos
 • Supertjock, fuktig och rejäl
 • Hälsosam, näringsrik och fiberrik
 • Fryssäker, vilket gör den idealisk för matlagning
Nödvändiga ingredienser som havre, mjölk, äppelmos och lönnsirap i skålar på grå bakgrund. Nödvändiga ingredienser som havre, mjölk, äppelmos och lönnsirap i skålar på grå bakgrund.

📃Anteckningar om ingredienser/ersättningar

 • Havre – Snabb och havregryn kommer att fungera. Använd en certifierad glutenfri om det behövs. Butiksköpt havremjöl kommer också att fungera, men se till att använda lika mycket viktmässigt.
 • Mjölk -Jag använder sojamjölk, men annan växtbaserad mjölk som mandel-, havre- eller cashewmjölk fungerar också.
 • Äppelmos – Både köpt och hemmagjord äppelmos kommer att fungera. Se bara till att den inte är sötad.
 • lönnsirap – Kan ersättas med annat flytande sötningsmedel som agave eller sockerfri sirap.

🔪Hur man gör

Havremjöl i en mixer.Havremjöl i en mixer.

Mal din havre i en snabbmixer tills den blir till mjöl.

Pannkaksdeg i en mixer.Pannkaksdeg i en mixer.

Tillsätt resten av ingredienserna och blanda tills allt är väl blandat. Tillsätt lite mjölk om degen är för tjock.

Delvis kokt crepe på non-stick panna.Delvis kokt crepe på non-stick panna.

Häll ¼ kopp smet i en förvärmd panna. Koka tills det börjar bildas bubblor och kanterna ser torra ut, cirka 2-3 minuter.

Crepe tillagad i en non-stick panna på en vit vikt duk.Crepe tillagad i en non-stick panna på en vit vikt duk.

Vänd den och koka i 1 till 2 minuter på andra sidan. Upprepa tills degen är slut. Garnera med valfria toppings och njut av varma.

✔Användbara tips

 • Gör pannkakssmet utan mixer -Istället för havre, använd lika mycket havremjöl eller universalmjöl efter vikt. Använd en liten visp eller gaffel och blanda alla ingredienser i en skål tills de är väl integrerade.
 • Justera konsistensen på degen – Justera konsistensen på din deg genom att tillsätta mer mjölk eller mjöl. En tjockare smet ger fluffigare pannkakor, medan en tunnare smet ger tunnare pannkakor.
 • Använd en bra non-stick panna – Jag rekommenderar starkt att använda en non-stick panna och en flexibel spatel att göra detta recept, eftersom det kommer att göra tillagningsprocessen mycket lättare.
 • Koka på medel-låg till medelhög värme – Detta säkerställer att pannkakorna är genomstekta utan att brännas.
 • Platta inte ut pannkakorna – Under tillagning, knacka eller tryck inte på pannkakorna med spateln. Detta kommer att tömma luftbubblor i pannkakorna, vilket resulterar i platta, sorgliga pannkakor.

✨Varianter och tillägg

Sätt upp saker och ting genom att lägga till roliga tillägg till dessa veganska äppelmosspannkakor! Här är några idéer för att komma igång:

Kryddor – Det här receptet kräver bara mald kanel, men lägg gärna till mer! Några kryddor som fungerar utmärkt i pannkakor är pumpakrydda, muskotnöt och kryddpeppar.

Chokladbitar – Ett av mina favorittillägg när jag är sugen på något mer överseende! Jag brukar använda Enjoy Life Chocolate Chunkssom är veganer.

Äpple – Prova att lägga till ett rivet äpple i pannkakssmeten. Minska mängden mjölk som tillsätts till ⅔ kopp, tillsätt senare om det behövs.

Mjöl – Havremjöl kan ersättas med dinkel-, allbruks- eller fullkornsmjöl. Du behöver bara 1 ½ koppar mjöl.

🍓Prydnader och presentationsidéer

Ringla lönnsirap över en bunt äppelmosspannkakor. Ringla lönnsirap över en bunt äppelmosspannkakor.

❄️Förslagsförslag

Kylskåp – Överblivna veganska äppelmosspannkakor kan kylas i 3 till 4 dagar i en lufttät behållare.

Frys – Låt pannkakorna svalna helt. Förvara dem sedan i en frysbehållare eller påse med zip-top, lägg en bit vaxpapper mellan varje pannkaka för att förhindra att de klibbar ihop. De kan frysas i 3 månader. Pannkakor kan värmas upp direkt efter att de har frysts in.

Återuppvärmning – Pannkakor kan värmas upp i mikrovågsugnen i 30 sekunders skurar tills de är genomvärmda. Eller så kan du värma dem i en ugn som är förvärmd till 180C/350F i 8 till 12 minuter. Pannkakor kan också värmas upp i brödrosten.

❔Vanliga frågor

Varför är mina pannkakor inte fluffiga?

Om dina veganska äppelmosspannkakor blir täta och fluffiga, kontrollera om ditt bakpulver fortfarande är okej att använda. Lägg en liten mängd bakpulver i varmt vatten. Bubblor bör börja bildas omedelbart. Om inte är det dags att köpa en ny!

Din pannkakssmet kan också vara för rinnig, vilket resulterar i platta, tunna pannkakor. Du kan fixa det snabbt genom att tillsätta mer mjöl.

Varför fastnar mina pannkakor i pannan?

Om du har problem med din non-stick pan kan det bero på dess ålder eller skada. Med tiden kan non-stick-beläggningen bli sliten eller skadad om den inte hanteras på rätt sätt.

Det rekommenderas starkt att du överväger att skaffa en ny panna. Men under tiden kan du smörja pannan med mer olja för att se om det hjälper till att lindra problemet.

Är dessa pannkakor glutenfria?

Eftersom dessa äppelmosspannkakor är gjorda med havre är de naturligt glutenfria. Korskontaminering kan dock förekomma under bearbetningen och det rekommenderas att du skaffar ett certifierat glutenfritt märke vid behov.

Bunt av pannkakor med triangulärt utskärning på en tallrik med en gaffel och en kanna kaffe i bakgrunden. Bunt av pannkakor med triangulärt utskärning på en tallrik med en gaffel och en kanna kaffe i bakgrunden.

📖 Recept

Stack av äppelmosspannkakor på en tallrik med en gaffel med en kanna kaffe i bakgrunden.Stack av äppelmosspannkakor på en tallrik med en gaffel med en kanna kaffe i bakgrunden.

Veganska äppelmosspannkakor

Meesha

Börja dagen rätt med en bunt läckra veganska äppelpannkakor! Dessa crepes är tjocka, rejäla och fyllda med varma smaker. Receptet är enkelt, gjort i en mixer och klart på 20 minuter.

Förberedelsetid 5 minuter

Tillagningstid 15 minuter

Total tid 20 minuter

Kurs Frukost

Kök amerikansk

Serveringar 4 portioner (3 pannkakor/portion)

Kalorier 212 kilokalorier

Ingredienser

Stoppa skärmen från att bli mörk

Instruktioner

 • Mal din havre i en snabbmixer tills den blir till mjöl.

  2 koppar havregryn

 • Tillsätt resten av ingredienserna och blanda tills allt är väl blandat. Tillsätt lite mjölk om degen är för tjock.

  1 kopp vegetabilisk mjölk, ⅔ kopp äppelmos, 2 matskedar lönnsirap, 2 teskedar jäst, 1 tesked vaniljextrakt, 1 tsk mald kanel

 • Smörj en non-stick panna med lite olja och värm på medel-låg till medelvärme.

 • Häll ¼ kopp smet i pannan. Koka tills det börjar bildas bubblor och kanterna ser torra ut, cirka 2-3 minuter.

 • Vänd den och koka i 1 till 2 minuter på andra sidan. Upprepa tills degen är slut.

 • Garnera med valfria toppings och njut av varma.

Anmärkningar

Användbara tips

 • Gör pannkakssmet utan mixer -Istället för havre, använd lika mycket havremjöl eller universalmjöl efter vikt. Använd en liten visp eller gaffel och blanda alla ingredienser i en skål tills de är väl integrerade.
 • Justera konsistensen på degen – Justera konsistensen på din deg genom att tillsätta mer mjölk eller mjöl. En tjockare smet ger fluffigare pannkakor, medan en tunnare smet ger tunnare pannkakor.
 • Använd en bra non-stick panna – Jag rekommenderar starkt att du använder en non-stick panna och en flexibel spatel för att göra det här receptet, eftersom det kommer att göra matlagningen mycket lättare.
 • Platta inte ut pannkakorna – Under tillagning, knacka eller tryck inte på pannkakorna med spateln. Detta kommer att tömma luftbubblor i pannkakorna, vilket resulterar i platta, sorgliga pannkakor.


Förvaring – Förvara överblivna veganska äppelmosspannkakor i en lufttät behållare så håller de sig i kylen i 3 till 4 dagar. De fryser också bra och kan frysas i upp till 3 månader. Lägg ett lager vaxpapper mellan varje crepe för enkel separation.
Återuppvärmning – Du kan antingen värma frysta pannkakor i mikrovågsugnen i 30 sekunders skurar, i en förvärmd ugn vid 180°C/350F i 8 till 12 minuter, eller i brödrosten.

Näring

Kalorier: 212kilokalorierKolhydrater: 40gProtein: 6gFett: 3gMättat fett: 1gFleromättade fetter: 1gEnkelomättat fett: 1gNatrium: 298mgKalium: 203mgFiber: 5gSocker: tiogVitamin A: 13UIC-vitamin: 1mgKalcium: 231mgJärn: 2mg

Den beräknade näringsinformationen är endast en grov uppskattning och tillhandahålls som en artighet. Tänk på att värdet kommer att variera beroende på variabler som det specifika varumärket eller typen av produkt som används. För att få den mest exakta representationen rekommenderas det starkt att du beräknar det själv med den faktiska kvantiteten och typen av ingrediens som används.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *