Veganska scones (snabbt och enkelt!)

Publicerad 2022-01-25 av Richard. Senast uppdaterad 2023-10-01 av Richard.

Enkla och klassiska veganska scones, precis som Mam brukade göra! Perfekt med sylt och min veganska grädde!

Jag letade överallt efter veganska scones som smakade som hemma. Min mamma är vad vi kärleksfullt kallar en “scone-hund”, vilket betyder att vi kommer att köra på motorvägen i 50 mph och du kommer att se hennes näsborrar börja rycka. Hon kommer plötsligt att rycka ratten från din hand och köra dig av vägen och genom fönstret framtill på ett tehus. Hennes längtan efter scones känner inga gränser och hon vägrar låta NÅGOT komma i vägen när doften av färska scones sveper framför henne.

Men gissa vad? Hon är vegan nu, så hon är sugen på scones på ett sätt som bara kan orsaka långvariga trauman. JAG HAR EN LÖSNING MAMMA – DET ÄR MITT VEGANSKA SCONE RECEPT!!

bredbar sylt
Hoppa till:

🧈 Vad är veganska scones?

Vissa kulturer gillar inte scones, men jag kommer inte att hålla det emot dem. Jag förstår det faktiskt konstigt. På många sätt är scones faktiskt ganska intetsägande och ganska torra. Men vad folk inte inser är att DET ÄR POKEN! Sconen är i grund och botten den RENASTE BEHÅLLARE för att transportera (vegansk) sylt och grädde till din mun!

Gjorda på rätt sätt är veganska scones knaggiga, smöriga, gyllene små glädjeberg. Som en lite söt, mindre flagnande version av en amerikansk kaka, gjord med massor av veganskt smör och redo att öppnas medan den fortfarande är varm och penslad med sylt.

nybakat

🧈 Veganska Scone-ingredienser

Här är en snabb översikt över vad veganska scones är. Kom ihåg att detta inte är hela receptet – du måste scrolla ner för det. Här är allt du behöver för att komma igång.

 • Självjäsande mjöl (och mer för att pudra)
 • Bakpulver
 • Fint havssalt
 • Florsocker
 • Veganskt smör (kylt i kylskåp och skuret i tärningar)
 • Sojamjölk (i rumstemperatur)
 • Vanilj extrakt
 • Citron juice
serveras med sylt och grädde

🥣 Metod

Som drottning Elizabeth den första sa en gång: “När det kommer till scones, less is more, binch!” och hon hade rätt! Less is really more när det kommer till scones. De är förvånansvärt enkla och snabba att göra EXAKT FÖR ATT de är väldigt lågt underhållna. Det fullständiga receptet finns nedan, men här är stegen för att göra perfekta veganska scones, illustrerade med söta bilder.

Torra ingredienser

1. Blanda de torra ingredienserna! Sikta ihop de torra ingredienserna, min vän, sikta dem väl! Eller, nej, faktiskt, du kan mycket lätt göra ett tråkigt sållningsjobb och du skulle fortfarande sluta med snygga scones. Du ser i receptet att jag efterlyser självjäsande mjöl. Detta är en standard när det kommer till veganska scone-recept, men om du inte har ett, oroa dig inte. Du kan absolut göra din egen genom att följa dessa instruktioner.

blanda med smör

2. Tillsätt veganskt smör! Därefter vill du lägga till ditt kuberade veganska smör. Blanda in det i mjölet med fingrarna tills du får en fin blandning med sandig konsistens. Jag kan garantera dig att många kommer att be mig ersätta det veganska smöret med något jag aldrig hört talas om, som vild orkidémelass bearbetad i ljuset av en avtagande måne. Mitt råd är GÖR INTE DETTA. Scones behöver smör baby, även om detta smör är veganskt! Så hitta din bästa sub. Helst veganskt blocksmör, men om du måste använda margarin går det också bra.

veganska scones

3. Tillsätt de blöta ingredienserna! Det är här vår veganska scone-deg kommer samman. Våra våta ingredienser är i grunden sojamjölk, vanilj och lite citronsaft för att hjälpa till att aktivera bakpulvret. Ja, jag är säker på att du kan använda en annan växtbaserad mjölk i det här receptet. Nej, jag har inte provat några andra. Ja, jag kommer alltid att gå på afternoon tea hemma hos dig när de veganska sconesen oundvikligen blir perfekta eftersom du har bättre bakkunskaper än du tror! Forma en deg men OVERBLANDA INTE DEGEN! Jag menar allvarligt, det ska vara väldigt lurvigt och smuligt, som mitt sinne för humor.

skära

4. Klipp och baka! När du väl har en vegansk sconedeg som BARA håller ihop, vill du skära dina scones. Jag rekommenderade att använda 5 cm kakformar. Ett annat tips: använd inte kakformar med vingliga sidor. Enkla cirkulära kakformar ger den bästa upphovet till dina veganska scones, så bli inte sugen, det är inte nödvändigt. Ett annat tips: det är en bra idé att doppa din kakform i mjöl innan du skär ut varje vegansk scones. Detta förhindrar bara att den fastnar på degen och hjälper till att hålla sakerna smidiga. Och nu ska vi laga mat! Ser! Väldigt lätt!

veganska scones

🧞‍♂️ Tips

Regeln för veganska scones är het och snabb! Jag brukar sätta min ugn på 200C och grädda bara i ca 10-12 minuter, tills den är gyllenbrun ovanpå. På tal om brunade toppar, nyckeln till att ha en bra är din veganska äggtvätt. Min använder växtbaserad mjölk (föredrar soja) och lönnsirap. Det är allt. Detta kommer att hjälpa allt brunt vackert.

veganska scones

🔄 Ersättningar

Det här receptet är enkelt, men det passar också mycket bra för en rad olika kostbehov! Så här ändrar du saker så att ALLA kan dra nytta av det:

 • Glutenfri – Om du är glutenfri, oroa dig inte. Dessa veganska scones fungerar utmärkt med en enkel glutenfri mjölersättning. Mitt favoritmärke är Freee eller Bob’s Red Mill.
 • Sojafri – Återigen, superenkel lösning! Byt bara ut sojamjölken mot en annan växtbaserad mjölk och kontrollera att ditt veganska smör är sojafritt. Lätt!

Meddela mig via Instagram om du gör några affärer eller prenumerationer. Har du testat att servera med färsk frukt? Strödde du över kanel? Jag vill veta!

veganska scones

🥞 Hur man serverar veganska scones

Nu är det dags att fylla dina scones med lite grejer! Den traditionella är sylt och hallon eller jordgubbsgrädde. Jag rekommenderar att du använder min veganvispade grädde eftersom den BOKSTAVLIGT SKAPADES FÖR DETTA SYFTE! Dyk in nu! Linda din gob runt det hela och skölj ner den med en kopp varmt te! Ahhhh, GLAD NU MAMMA?!? Här är några andra pålägg om du känner för att bli skurk:

 • Vegansk lemon curd (aka fyllningen för min veganska citronmarängpaj!)
 • Vegan Nutella – mitt favoritmärke är Vego!
 • Is!! Göra en scones-glassmacka? Jag vet inte! Gör vad du vill baby!
veganska scones

🔪 Utrustning

Här är allt du behöver för att göra mina veganska scones!

 • Ugn
 • 1 stor skål
 • Sikt
 • Mät kanna
 • Kokplatta
 • Brödpensel
vegansk scone

🤷‍♀️ Vanliga frågor om veganska scones

F: Är sconesen veganska?

A: Traditionellt, nej. Scones innehåller ägg, smör och mjölk. Det är dock väldigt enkelt att veganisera receptet. Följ bara mina instruktioner nedan!

F: Serveras sconesen varma eller kalla?

S: Scones serveras kalla eller lätt uppvärmda men inte varma. Scones behöver tid att svalna efter gräddningen, annars får de en alldeles för smulig konsistens.

F: Hur förvarar jag veganska scones?

S: Förvara sconesen i en lufttät behållare när de har gräddats och svalnat. Du kan också slå in dem lufttätt och frysa dem tills de behövs.

veganska scones

Richard Makin

Enkla och klassiska veganska scones, precis som Mam brukade göra! Perfekt med sylt och min veganska grädde!

Förberedelsetid tio minuter

Tillagningstid tio minuter

Total tid 20 minuter

Kurs Efterrätt

Kök Allt

Serveringar 9 scones

Kalorier 229 kilokalorier

Utrustning
 • ugn

 • 1 stor skål

 • Sikt

 • Mät kanna

 • Kokplatta

 • brödpensel

Instruktioner

För att göra scones

 • Värm ugnen till 200°C (fläkt) och klä en plåt med bakplåtspapper.

 • I en stor skål, sikta ihop det självjäsande mjölet, bakpulvret, fint havssalt och strösocker. Tillsätt det tärnade veganska smöret och gnid in det i mjölet med fingrarna tills blandningen liknar sandiga smulor.

  350 g självjäsande mjöl, 1 tesked bakpulver, ¼ tesked fint havssalt, 3 matskedar strösocker, 90 g veganskt smör

 • Blanda sojamjölken, vaniljextraktet och citronsaften i en måttbägare. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda tills det är väl blandat. Vänd ut degen på en lätt mjölad yta och pudra toppen med lite extra mjöl.

  180 g sojamjölk, 1 tesked vaniljextrakt, ½ tsk citronsaft

 • Kavla ut degen till en grov cirkel ca 4 cm djup, använd sedan en 5 cm rund kakform för att skära ut så många scones som möjligt. Lägg tillbaka resterna till en grov cirkel på 4 cm och upprepa tills du inte kan skära fler scones – för mig gav den här processen 9 scones.

 • Lägg över de utskurna sconesen på en bakplåtspappersklädd plåt.

 • I en liten skål, vispa ihop ingredienserna till äggtvätt och borsta sedan toppen av sconesen med en konditorivaror. Sätt in i ugnen i 10 minuter eller tills den är helt jäst och lätt brynt.

  3 matskedar sojamjölk, 1 tsk lönnsirap

 • Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5 minuter innan servering med sylt och vegansk grädde.

  Sylt, min veganska kräm

Näring

Del: 1gramKalorier: 229kilokalorierKolhydrater: 34gProtein: 5gFett: 8gMättat fett: 2gFleromättade fetter: 5gTransfett: 1gNatrium: 143mgFiber: 1gSocker: 5g

Nyckelord vegansk vispgrädde

Gillar du det här receptet?Låt mig veta på Instagram!

Vill du ha mer veganskt bakverk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *