Veganska Snickers Bars (6 ingredienser, ingen bakning)

Dessa veganska snickers bars använder endast 6 ingredienser och är gjorda utan raffinerat socker eller olja. Det är den perfekta hälsosamma, glutenfria chokladdesserten du kan må bra av!

En kvinna som håller Snickers-stänger utan bakning med ett tvärsnitt av insidan av stängerna synligt.

Har jag något gott till dig idag. Dessa Veganska Snickers Bars har kärleksfullt gjorts och testats många gånger (så hårt arbete), och jag är ganska stolt över dem.

Jag har velat ha en sån här goding ett tag, så jag kavlade äntligen upp ärmarna och gick in i köket för att perfekta receptet.

Med en mjuk havregrynsbas och en krämig jordnötskaramell, är de täckta med mörk choklad och beströdda med knapriga jordnötter och havssalt, vilket gör dem till det perfekta mellanmålet.

Och det bästa? De använder bara SEX enkla ingredienser, så inga snygga inköpslistor här!

Baka inte Snickers-bars på en plåt.Baka inte Snickers-bars på en plåt.

FLERA DESSERTER utan bakning

Rå nötter Brownies

Veganska krämägg

No-bake Black Forest Cake

Jordnötssmör och chokladdadlar

Veganska snickers bars doppad i smält choklad på bakplåtspapper.Veganska snickers bars doppad i smält choklad på bakplåtspapper.

GRÖNTSAKE SNICKER BARER – RECEPTANMÄRKNINGAR

I bra hälsa – Det här receptet är den ultimata hälsosamma men utsökta efterrätten. Du kan må bra av att veta att du använder hälsosamma ingredienser som dadlar, havre och jordnötter och gör godsaker som är helt veganska, glutenfria och fria från raffinerat socker.

Oljefri – Jag är extra stolt över att dessa veganska snickersbarer också är oljefria! De behöver det inte eftersom jordnötssmör fungerar perfekt som bindemedel och för den krämiga smaken.

Pergament -En viktig anmärkning för detta recept är dock att se till att du fodrar din behållare med bakplåtspapper. Detta kommer att göra stängerna MYCKET lättare att ta bort (jag försökte utan – det är inte snyggt) och ditt liv kommer att bli mycket lättare.

Skär innan frysning – Likaså är det viktigt att skära blandningen i stänger innan de fryses in – inte efter – eftersom de blir för fasta för att skära när de stelnat. Uppskatta!

Ovanifrån av jordnötssmörstänger i en glasbehållare för matförvaring, dekorerad med rostade jordnötter.Ovanifrån av jordnötssmörstänger i en glasbehållare för matförvaring, dekorerad med rostade jordnötter.

Vanliga frågor

Är dessa veganska snickers-barer hälsosamma?

Dessa Snickers-bars är gjorda från grunden med hela livsmedelsingredienser (förutom choklad). Så jag tror att de är mycket hälsosammare än de vanliga butiksköpta versionerna, bara för att de inte har mycket raffinerat socker och mättat fett. Som sagt, det här är godsaker och du borde nog inte äta alla på en dag! Din rytm. 🙂

Kan jag använda ett jordnötssmöralternativ?

Självklart! Dessa kommer egentligen inte att vara “snickers”-barer, eftersom jordnötssmaken är en viktig del av dem, men de kommer fortfarande att smaka fantastiskt. Prova att använda mandelsmör och strö över rostade mandlar för en mer vuxen version av dessa barer.

Är en matberedare detsamma som en mixer? Kan jag använda den ena istället för den andra?

Nej, de fungerar olika. Det här receptet kräver båda, och det beror på att snabbmixern är utmärkt för att förvandla havre till mjöl (lägg dem i en matberedare så får du bara havremjöl), och matberedaren är riktigt bra på att blanda jordnötssmör. och dadlar tills den är slät (blandningen skulle förmodligen fastna i en mixer).

Du kan hitta mer information om när du ska använda en mixer och när du ska använda en matberedare. här.

En man som håller veganska snickers-bars doppad i smält choklad på bakplåtspapper.En man som håller veganska snickers-bars doppad i smält choklad på bakplåtspapper.

Fler desserter att dela

Dessert nachos

Vegansk pekannötspaj

6 ingrediens granola bars

Veganska Snickers Bars (6 ingredienser, ingen bakning)

Dessa veganska snickers bars använder endast 6 ingredienser och är gjorda utan raffinerat socker eller olja. Det är den perfekta hälsosamma chokladdesserten du kan må bra av!

Förberedelsetid45 minuter

Tillagningstid5 minuter

Kyltid1 timme

Total tid1 timme 50 minuter

Kurs: Efterrätt

Kök: Amerikanskt, glutenfritt, hälsosamt, veganskt

Diet: Glutenfri, vegansk

Serveringar: 9 barer

Författare: Elizabeth Emery

Ingredienser

Bas

 • ¾ kopp havre
 • 2 tesked slätt jordnötssmör
 • ½ tesked lönnsirap
 • 2 tesked vatten

Jordnötstopping

 • ½ en fylld kopp Utnämning
 • ¾ kopp jordnötssmör (len eller knaprig, det spelar ingen roll eftersom det kommer att bearbetas)
 • kopp jordnötter (jag gillar att använda dem rostade eftersom de har en starkare smak, men du kan använda dem orostade om du föredrar det)

Chokladfyllning

 • 1 80g bar vegansk mörk choklad (använd sockerfri om du gör ett recept utan raffinerat socker)
 • Havssaltflingor (valfritt)

Instruktioner

Bas

 • Häll havregrynen i en snabbmixer och mixa till ett mycket fint mjöl. (Du kan också använda köpt havremjöl.)

 • Häll mjölet i en skål och tillsätt alla grundingredienser. Mixa (med en sked eller för hand) tills det är väl blandat (blandningen blir lite smulig men du bör nästan kunna forma den till en boll).

 • Klä en rektangulär matförvaringsbehållare (ca 6 x 7½ tum) med bakplåtspapper och tryck ut degen i den, platta till den väl med händerna.

Fyllning

 • För jordnötstoppningen, kombinera dadlarna och jordnötssmöret i en matberedare och mixa tills det blir krämigt. Du kan behöva skrapa sidorna och blixt i några minuter för att få det så smidigt som möjligt.

 • Bred ut fyllningen över bottnarna, jämna ut den allt eftersom – du kan behöva använda händerna eftersom konsistensen förmodligen blir ganska fast – och strö jordnötterna ovanpå (reservera några för dekoration senare), lägg försiktigt in i fyllningen .

 • Med en platt kniv (en bordskniv duger), skär 9 rektangulära stänger.

 • Flytta behållaren till kylen och låt stelna (ca 30 minuter).

Choklad

 • Smält chokladen i en dubbel brännare (eller i en värmesäker skål över en kastrull med vatten).

 • Använd en platt kniv, ta försiktigt bort stängerna från behållaren och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

 • Doppa varje bar i den smälta chokladen (jag gillar att använda två gafflar för att hålla dem medan jag doppar dem!) och återgå till bakplåten.

 • Fördela jordnötter och havssaltflingor på varje bar.

 • Kyl i ytterligare 30 minuter eller tills chokladen stelnat. Uppskatta!

Anmärkningar


I bra hälsa – Det här receptet är den ultimata hälsosamma men utsökta efterrätten. Du kan må bra av att veta att du använder hälsosamma ingredienser som dadlar, havre och jordnötter och gör godsaker som är helt veganska, glutenfria och fria från raffinerat socker.

Oljefri – Jag är särskilt stolt över att det här Snickers Bar-receptet också är oljefritt! Det behöver den inte eftersom jordnötssmöret fungerar perfekt som bindemedel och för den där krämiga smaken.

Pergament -En viktig anmärkning för detta recept är dock att se till att du fodrar din behållare med bakplåtspapper. Detta kommer att göra stängerna MYCKET lättare att ta bort (jag försökte utan – det är inte snyggt) och ditt liv kommer att bli mycket lättare.

Skär innan frysning – Likaså är det viktigt att skära blandningen i stänger innan de fryses in – inte efter – eftersom de blir för fasta för att skära när de stelnat. Uppskatta!

Om du har provat dessa veganska snickers barer, vänligen lämna en kommentar eller ett tips till andra nedan. Jag skulle älska att veta hur du gjorde den till din!

Följ Vancouver med kärlek på Instagram, Pinterest och Facebook!

Flera no-bake Snickers bars på en plåt med en skål med smält choklad i närheten.Flera no-bake Snickers bars på en plåt med en skål med smält choklad i närheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *