Veganskt recept på mexikansk streetmajs! (Vegan Elotes)

Dagens “Cook with Me”-video visar mig prova Vegan Elotes (Mexican Street Corn)! Se videon nedan för att se hur jag förberedde den, och ta en titt på det skrivna receptet nedan för steg-för-steg-instruktioner!

Elote (uttalas som e-loh-tay) – även känd som mexikansk street corn – är ett recept där du häller ett ax med majonnäs smaksatt med limejuice, ost och koriander. Jag minns att en vän till mig åt en när vi besökte New York för några år sedan och jag åt den inte eftersom jag redan hade gett upp mejeriprodukter och ägg (tror jag inte (inte för att jag var vegan på den tiden). Sedan dess har jag alltid varit nyfiken på det.

Jag ville verkligen göra en vegansk version av det här, så jag började söka på internet och kom på ett recept som var lite ansträngande OCH gott! Jag hade några idéer baserade på några recept jag såg, men jag modifierade det för att göra det ännu enklare. Jag blev riktigt imponerad av resultatet: smaken är väldigt unik och limen lyfter verkligen fram smaken.

Vill du se receptet live? Mötas vid video ovan och glöm inte att scrolla ner för det skrivna receptet!

Vegan Elotes (Mexican Street Corn)

Ingredienser:

 • 3 majsax (majskolvar), skalade
 • 2 msk vegansk majonnäs
 • ¼ kopp vanlig vegansk kokosyoghurt eller vegansk gräddfil
 • 1/4 kopp koriander, hackad
 • 1/2 msk vitlökspulver
 • 1/2 tsk salt
 • 1/3 kopp parmesan, cashewnötter (mer om så önskas)
 • 1 tsk chilipulver (valfritt)
 • 1 lime, skuren i fjärdedelar

Instruktioner:

 1. Grilla majsen tills den är genomstekt. Du kan också koka majsen om du inte har en grill.
 2. Gör cashewparmesanen om du inte har gjort det ännu (hitta receptet HÄR). Lägg åtsidan.
 3. I en medelstor skål, kombinera vegansk majonnäs, kokosyoghurt, koriander (reservera några bitar för att garnera senare), salt och vitlökspulver.
 4. Bred generöst ut den krämiga blandningen över varje majs.
 5. Strö över generöst med cashewparmesan och garnera med chilipulver.
 6. Garnera med koriander och servera med limeklyftor (du kan även blanda limejuice med majonnäsblandningen).
 7. Uppskatta! Se till att du har tillräckligt med handdukar eftersom det kan bli rörigt.

📌Gillade du detta Vegan Elotes-recept? Prova andra veganska snacks genom att gå till spellistan nedan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *